Para kazanamıyoruz, giderlerimizi ödeyemiyoruz

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Ece SİDİLLİ

KAMERA: Selim TATAR

Tam kapanma sürecinde alınan alkol satışı yasağı kararı sonrası mikrofonumuzu tekel bayilere uzattık. Alkol satış yasağından etkilendiklerini belirten esnaflar umutlarını tam kapanma sonrasına bağlamış durumda. Alınan kararla işte tekel bayilerinin tepkisi

 ZOR DURUMDAYIZ

Ezgi Gürocak (Dostum Tekel)

Türkiye genelinde alkol satışının yasaklanmasının saçma bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu yasağın pandemiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Sonuç olarak bu kişisel bir karar içmek isteyen içer içmek istemeyen içmez. Alkol satışının yasaklanmasıyla birlikte durgun olan işler daha da çıkmaza girmiş durumda. Tekel bayileri olarak daha da zor duruma girmiş bulunmaktayız. Böyle olunca para kazanamıyoruz giderlerimizi ödeyemiyoruz. Dükkân masraflarını dahi öderken zorluk çekiyoruz. Ve bu ödemelerin de ertelenmesi gibi bir durum söz konusu edilmemiştir. Zor duruma düşürülmemize rağmen herhangi bir destek paketi ya da yardım almadık. SGK ödemeleri, stopaj, KDV ödemeleri hala muhasebeciler tarafından gönderiliyor ve bunu ödemek zorundayız. Uzun bir süredir işlerin azlığından dolayı bu ödemeleri gerçekleştiremiyoruz ve faiziler üst üste binmeye devam ediyor. Tek temennimiz yasaklar kalktıktan sonra daha fazla iş yapmak. On iki senelik esnafım ve on iki yıldır hiçbir vergi borcu olmazken son bir senedir ister istemez birçok borcu ödeyemiyoruz. Turistlere alkol satışının serbest olup Türk vatandaşlarına yasak olmasını ayrımcılık olarak görüyorum. Ve haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bir an önce yasakların bitmesini ümit ediyorum.

MAĞDURİYETİMİZ VAR

Selçuk Gülgülü (Selçuk Tekel)

İlk Yasakta zincir marketlerde yasağı uygulamayıp sadece tekel bayilerine uygulamış olmaları bizleri üzdü. Mağduriyetimiz var.  Ramazan ayında olmamız ve yasakların gelmesi bizi çok etkilememiş durumda. Ama yasakların kalkması ve Ramazan Bayramı’ndan sonra işlerimizin de yoluna gireceğini ümit ediyoruz.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir