Otelin resepsiyonisti Yiğithan Burak Çetin, “Acil durumlarda ne yapılacağına dair bir kitapçık yoktu, hiç bir bilgi de verilmedi”

Grand Kartal Otel yangınının 4. gün duruşmasında, Otelin resepsiyonisti Yiğithan Burak Çetin sanık kürsüsünde savunma yaptı. Çetin, “acil durumlarda ne yapılacağına dair bir kitapçık yoktu, hiç bir bilgi de verilmedi” dedi.

Otelin resepsiyonisti Yiğithan Burak Çetin, “Acil durumlarda ne yapılacağına dair bir kitapçık yoktu, hiç bir bilgi de verilmedi”
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Grand Kartal Otel’in resepsiyonisti Yiğithan Burak Çetin savunmasında şu ifadelere yer verdi;

“Önce bir sarsıntı hissettim. Ardından merdiven boşluğu tarafında dumanlar gördüm. Saat 3:26’da jandarmayı aradım. Jandarmayı aramadan önce hemen ofise geçtim baktım. Yangın butonuyla yangın tüpü göremedim. Jandarmayı aradıktan sonra bağırmaya başladım. İlk çıkan kişi gündüz güvenlik görevlisi Mehmet beydi. Sonrasında telefon görüşmeleri yaptım. Tahliyeler başlamıştı. Sonra arkadaşların yanına yardıma gittim. Emir Aras panik halinde talimatlar veriyordu. Zeki Yılmaz’ı aradım, haber verdim. Tamam geliyorum dedi. Ben yangın eğitimi almadım, sertifika almadım. İşe girdiğimde bana oteli anlatan bir kitapçık verildi. Ama hiç acil durumlar hakkında bir bilgi verilmedi. Hiç tatbikat yapılmadı. Yangın sırasında alarm çalmadı.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir