Örnek kooperatif 2 yaşında

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber / Görüntü: Cennet Çakan, Zeynep Sude Yavuz

28 Şubat 2020 tarihinde kurulan S.S. Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde 2. yılını kutladı. İlimizin ikinci kadın kooperatifi olma özelliği taşıyan kuruluş, üretici ortakları ile birlikte yükselmeye devam ediyor.

Demirciler Köyü'nde düzenlenen kutlama programına Ak Parti İl Başkanı Suat Güner, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programda Kooperatif Başkanı Emine Dönmez Özdoğan, kooperatifin ürettikleri yöresel ürünler ve gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. 

Emine Dönmez Özdoğan, kooperatif ortaklarının tamamının Demirciler Köyü kadınlarından oluştuğunu, tüm kadın ortakların da üretimde yer aldığını belirtti. Bu anlamda gerçek bir kooperatif olduklarını vurgulayan Özdoğan, üretiminden doğan güçle Bolu'ya 'Bolu Gelincik Hanımeli' markasını kazandırdıklarını söyledi. 

"Çocuklarımızı işin içine katmayı çok istiyoruz"

Çocukları yaptıkları iş konusunda bilgilendirmek istediklerini belirten Özdoğan, "Kooperatif çatısı altında birlik olup üretmek, hem topluma hem kendine fayda sağlamak çok önemli. Birlikten kuvvet doğar, üretim doğar, gelecek doğar, refah doğar. Bunu çocuklarımıza en doğru şekilde anlatmak istiyoruz. Birlik olmayı, takım çalışmasını, ekip ruhunu çocuklarımızın küçük yaşlarda kavramaları gerektiğine inanıyoruz."  

"Bolu Valisi Ahmet Ümit Babamız"

Yaptığı bilgilendirme sunumunda Bolu Valisi Ahmet Ümit'in kooperatif kurulurken kendilerine çok büyük destek verdiğini ifade eden Özdoğan, "Kuruluşumuzda Bolu Valimiz Sayın Ahmet Ümit bizlere çok büyük destek verdi. O'nun desteğini her zaman hissettik. Sayın Valimiz bir anlamda kooperatifiminizin babasıdır. Kendilerine bir kere daha buradan teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.  

"Hanımlar Gündüz Tarlada, Bahçede, Gece Eğitimde"

Emine Dönmez Özdoğan, Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğini dile getirerek köy kadınlarının gündüz tarlada çalıştıklarını akşam ise eğitim aldıklarını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra Tarım İl Müdürlüğünün de kuruluş sürecinden beri yanlarında olduğunu ve destek vermeye devam ettiğini söyledi. 

Programın sonunda, Bolu Gelincik Hanımeli Kooperatif ortağı olan Demirciler Köyü kadınlarına, 2 yıl boyunca aldıkları eğitimler için düzenlenen belgeleri verildi. Protokol ile birlikte 2. yıl kutlama pastasını kesen kooperatif ortağı kadınlar daha sonra kendi hazırladıkları yöresel ürünleri misafirlere ikram etti. 

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir