Neye göre kime göre fahiş?

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

S.S. Köroğlu Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi yöneticileri dün basın mensuplarıyla buluştu. Toplantıya kooperatif Başkanı Cevat Çatladı ve kooperatif Genel Müdürü Bahadır Acar katıldı. Kooperatif yöneticileri kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi verirken kamuoyunda kooperatif hakkında merak edilenleri cevapladı. Toplantıda en dikkat çeken konu başlığı ise adı son günlerde yüksek rakamlı ihaleleri kooperatif yöneticilerine yakın isimlere verildiğine ilişkin iddiaların sorulduğu soru oldu. Kooperatifle ilgili soruya Kooperatif Genel Müdürü Bahadır Acar cevap verdi.

DMO’DAN İHTİYACIMIZI TEMİN EDEMİYORUZ

Acar konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “Biz kooperatif olarak kamu ihale kanuna tabi değiliz. 4734 sayılı kamu ihale kanuna kooperatif tabi değil. Hatta yaklaşık 1 ay önce bazı ihtiyaçlarımızı Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) yapalım ve bu söylentiler çıkmasın diye DMO’dan üyelik açmaya çalıştık. Devlet Malzeme Ofisi’nden belediyenin iştiraki olan kooperatifler herhangi bir destek alamıyor.  Biz oraya kendimizi tanımlayıp alışveriş yapamıyoruz. Belediyenin müdürlükleri yapabiliyor. Ballı ihale dediğin için bende haberde o şekilde geçtiği için bir açıklama yapayım. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanuna çok hâkim biriyim bende şirket yöneten biri olarak kamu ihalelilerine katıldım. Kamu bir ihtiyacını belirler. Bu konuyla ilgili idari ve teknik şartname oluşturur ve bu idari ve teknik şartname EKAP’ta yayınlanır. Bunu vatandaşlarda dâhil olmak üzere herkes görebilir. İhale yayınlandığı andan itibaren itiraz süresi başlar. Yani siz ihalenin idari şartnamesine ve teknik şartnamesine itiraz edebilirsiniz. İhale gerçekleşir karara itiraz edebilirsiniz.

İHALEYE 10 KİŞİ GİRECEK DİYE BİR ŞART MI VAR?

Teknik şartname idari şartname yayınlanmış gelen bir itiraz yok. Herhangi bir istekli bu şartnamelerle ilgili bu iş bir adrese yöneliyor bir markayı işaret ediyor bir itirazda bulunmamış. 4734 sayılı kamu ihale kanunu en az 10 kişi girecek tek kişi giremez diye bir şart sunmuyor size. Çünkü açık ihale yapıyorsunuz. Dolayısıyla firma katılmış karar yayınlanmış ilana itiraz yok. Karara bağlanmış karara itiraz yok. Dolayısıyla kimin neye itirazının olduğunu çok merak ettim.

NEYLE KIYASLAMIŞ?

Kamuda ihalelere hazırlık yapılırken yaklaşık maliyet hesabı yapılabilmesi için firmalara teklif talebi gönderilir. Firmalar orada yaklaşık maliyet için tespitte bulunurlar, fiyat belirler. Bu gün sizin gibi mesleğine saygı duyduğum arkadaşlar burada olduğu için bu sorunuza cevap veriyorum bu lafı söyleyen kişi bu soruyu sormuş olsaydı cevap verme ihtiyacı bile duymayacaktım. Çünkü fahiş dediğinizde neye göre fahiş? Neyle kıyaslamış? Söz konusu alım listesindekileri firmalarda bir piyasa araştırması yapmış mı? Bu iddiasını piyasa araştırmasına mı dayandırıyor? Bir iddianız varsa bunu bir kanıta dayandırmanız lazım. Ben şimdi senin kameran 10 bin lira ben bu fiyat fahiş desem uygun olur mu? Neye göre kime göre fahiş? Bu iddiada bulunan arkadaşlar şöyle bir durumla gelseler deseler ki biz icmaller listesini indirdik bu listeyi 10 tane firmaya gönderdik bu 10 tane firmanın verdiği fiyatlar bunlar. İddia tamamen boş yalan bir haberden ibaret.  

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • İsmail (4 yıl önce)
    Ya önce oturuşunu düzelt kardeşim. Ciddi bir açıklama yapıyorsun. Yanında senin başkanın var ama oda onun personeli gibi bu nasıl bir yönetim nasıl bir düzen
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir