Mustafa Kemal Atatürk kadının seçme seçilme hakkını Bolu'da dile getirmiştir

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Cihan SAKAOĞLU - KAMERA: Barış ESKİCİOĞLU

Bolu Platformu bu sabah gerçekleştirdiği basın açıklamasında 17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişi ve 17 Temmuz’da gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Bolu Platformu başkanı Orhan Uçar Türk kadınına seçme seçilme hakkının verilmesinin ilk olarak Bolu’da konuşulması konusu hakkında önemli bilgiler verdi. Ayrıca bu konunun Bolu’da ve ülkemizde kamuoyu tarafından çok fazla bilinmediğini ve bu konunun üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Toplantıda ayrıca 17 Temmuz’da gerçekleştirilecek Atatürk’ün Bolu’ya gelişi etkinlikleri programı ile ilgili bilgi verildi.  Toplantıya Bolu Platformu Yönetim Kurulu Üyeleri ve birçok basın mensubu katıldı. Bolu Platformu başkanı Orhan Uçar açıklamasında: 

‘’Gündemimiz 17 Temmuz Atatürk'ümüzün Bolu’ya gelişi ile ilgili 2 ay önce başladığımız bir program çerçevesinde, bu programda yaklaşık 11 tane etkinliğimiz söz konusu. Bu etkinliklerin 2 tanesini sayın vali yardımcımız yardımıyla dışarda bırakıldı. 9 tanesiyle ilgili aşağı yukarı 2 aydan beri sürekli çalışıyoruz. Yaklaşık her hafta hemen hemen şu an da buluştuğumuz yerde Nilüfer Kafe’de toplantılarla devamlı üzerinde çalışmalar yaptık. Geçen her toplantıda etkinliklerin alt yapısını tamamladık. Umarım Atatürk’ümüzün Bolu’ya gelişini yakışır bir şekilde kutlanacak bir etkinlik gerçekleşir ve Bolu’muza da yakışır bir etkinlik gerçekleşir. Bu minimalde etkinliğimizin en önemli bölümü Bolu Valiliği Resmi program çerçevesinde gelişmesi, sadece konseri Belediyemizle birlikte gerçekleştireceğiz. Fakat en son Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Bey’le gerçekleştirdiğimizde tamamını birlikte gerçekleştirelim diye bir konsensüs sağladık. Mehtap Mısırlıoğlu ile birlikte ziyaretimizde zaten böyle bir etkinlik onun etkinliği bunun etkinliği diye bir şey olamaz. Atatürk'ümüz hepimizin Atatürk’ü hep birlikte kutlatırsak ancak anlam kazanır. Bizim de amacımız zaten bu etkinliği yapmamız rutin programlarla yapılıyordu biz de bunu daha geniş kapsamlı maratonu, yarısı, tiyatrosu daha sanatsal, sportif faaliyetlerle halkında içinde olduğu halkın kutladığı bir kutlama olsun istedik. Umarım dilediğimiz gibi gerçekleşir.  

Atatürk'ün Bolu ziyaretinde kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesi burası çok önemli. Bu konuyu, bu hakkı kamuoyunda pek bilen yok diyebilirim. Türkiye’de bunun bilinmesini çok istiyoruz. İkinci konumuz ise yarın bisiklet ve maraton koşumuz var. Yarın saat 9 buçukta bisiklet 10.00 da maraton. Bu iki yarışmamıza katılmalarını özellikle rica ediyorum Bolu halkından coşkulu bir spor etkinliği olması çok önemli. İnşallah Bolu2muza ve Atatürk’e yakışır bir etkinlik olur.’’ diye konuştu. 

Bolu Platformu Başkanı Uçar’dan sonra Etkinlikler hakkında bilgi veren Bolu Platformu Atatürk Bolu’da Komitesi Başkanı Sıdıka Kilitçi yaptığı açıklamada: 

‘’Biz iki aydır çok büyük emeklerle, yoğun çalışmalarla ir takım etkinlikler hazırladık. Buradaki tek hedefimiz her zaman saygı duyduğumuz özellikle biz kadınlara da çok büyük imanlar veren atamıza ve ilimize yakışır bir organizasyon gerçekleştirmek. Buradaki en büyük feyzi Ahmet baysaldan aldık. Programa 16 Temmuz Cuma günü Belediyenin düzenlediği hak konseri ile başlayacak. 17 Temmuz Cumartesi yine Bolu Valiliği’nin özel etkinliğinden sonra platformumuzun gerçeklştirileceği etkinlikler sırasıyla: 09.30 Atatürk’e saygı bisiklet turu, 10.00 Atatürk’ün Bolu’ya gelişi atletizm yarışı, 10.00-11.00 Boluspor Havacılık ve Doğa Sporları Derneğinin Düzenleyeceği yamaç paraşütü gösterileri, 10.30 of-road  

Bolu tarihindeki en unutulmaz günlerden biridir Atatürk’ün Bolu’ya gelişi. Bu gelişin en önemli konusu da kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesidir. Böylelikle kadına hak ettiği en yüksek haklardan biri verilmiştir. Bu sebep ile Bolu Platformu tarafından ilimizde görevine seçilerek gelmiş kadınlarımıza plaket taktim edilmesi düşünülmüştür. Bu töreni ise yine 17 Temmuz Cumartesi günü saat 19.30’da Gazelle Resort Otel’de seçilmiş kadınlarımıza Bolulu aşçılarımızın hazırlayıp sunacağı Atatürk’ün sevdiği yemeklerden oluşan menü ikramı yapılacaktır. Programımızın içerisinde değişik okullardan seçilen ilk okul öğrencilerin seslendireceği şiir dinletisi, atamızın en sevdiği oyun olan zeybek ve ilimizi temsil eden ekiplerin gösterisi, barkovizyon gösterisi ve konser. Bolu Platfomu Tarih Kurulu tarafından hazırlanan Gazi Mustafa Kemali Atatürk’ün Bolu Ziyareti isimli derginin dağıtımı. Umarım atamıza ve ilimize yakışır yaraşır güzel etkinliklerle o günü kutlarız.’’ dedi.  

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir