MÜSİAD'dan anlamlı kampanya: Önce kan verdiler sonra çiğ köfte yediler

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yaz aylarında hem artan kan ihtiyacını karşılamak hem de vatandaşların düzenli kan vermelerini sağlamak için Müstakil İş Adamları Derneği Bolu Şubesi ve Kızılay kan bağışı kampanyası düzenledi. Kan bağışında bulunmaya gelenler önce MÜSİAD Bolu Şubesi’ndeki stantlarda sağlık formlarını doldurdu. Kan vermeye uygun olan vatandaşların daha sonra hekim kontrolünde kanları alındı. MÜSİAD’ın Bolu Şubesi kan veren vatandaşlara bir de süprizi vardı. MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Davut Uzun tarafından hazırlatılan çiğ köfteler kan vermeye gelen üyelere ve vatandaşlara ikram edildi.  İkram edilen diğer yiyeceklerle birlikte çiğ köfteleri de afiyetle yiyen vatandaşlar, böyle anlamlı bir etkinliğe imza attıkları için MÜSİAD’a ve Kızılay’a teşekkür etti.

Kampanya ile ilgili bilgi veren MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Davut Uzun, kan vermenin önemine dikkat çekerek, vatandaşları kan verme konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Uzun, “Bugün burada MÜSİAD Bolu şubesinin Kızılay Derneği ile iş birliği içerisinde kan bağışı programı gerçekleştiriyoruz. Bu programı Kızılay’ın ihtiyaçlarının arttığı döneme getirmek istedik açıkçası. Ramazan bitiminde ve ülkemizin çeşitli yerlerinde yapılan operasyonlar neticesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de kan ihtiyacının arttığını bilmekteyiz. Bu çerçevede biz de katkı sunmak istedik. Bir farkındalık oluşturalım dedik. İnsanlara kan bağışı yapmaya teşvik amacıyla bu programı gerçekleştiriyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Başarılı bir kampanya olacağını düşünüyorum. Ülkemize, milletimize bir hizmet olduğunu düşünerek, herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.

Çiğ köfte için daha önceki bir program sırasında karar verilmişti. Aynı güne denk geldi, güzel oldu. Kan veren vermeyen herkese etli bir çiğ köfte yapalım dedik. Değişiklik olsun. İnsanlarımızın damak tadı iyidir. Beğeni ile karşılandı. Güzel oldu. Gelen herkese teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı kan bağışı yapmaya, düzenli kan bağışçı olmaya, Kızılay’ın üyesi olmaya davet ediyoruz. Kızılay gibi bizim de derneğimiz kamuya yararlı bir dernektir. Dolayısıyla iş dünyasına yönelik faaliyetlerin yanında, böyle sosyal alanlara yönelik faaliyetler de göstermektedir“ dedi.

İl Sağlık Müdürü Demirkol da kan verdi

Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol da stantlara gelerek kan bağışında bulunanlar arasındaydı. Yaz aylarında kana olan ihtiyacın çok daha fazla arttığını belirten Demirkol, yoğun iş temposundan dolayı hafta için kan vermeye fırsat bulamadığını, hafta sonu olan bu anlamlı etkinlik sayesinde kendisinin de kan verdiğini söyledi.  Sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan kan bağışı kampanyalarının daha anlamlı olduğunu ifade eden Demirkol, “Öncelikle hem MÜSİAD’a hem Kızılay’a bu iş birliği için çok teşekkür ediyoruz. Her iki kurum da bizim İl Sağlık Müdürlüğü olarak beraber çalışmalar yürüttüğümüz, bundan da büyük memnuniyet duyduğumuz, sonuçlarında olumlu dönütler aldığımız iki kurumumuz. MÜSİAD’dan da böyle bir davet gelince ben de iş yoğunluğundan hafta içerisinde çok fazla kan bağışında bulunamıyorum. Bugün MÜSİAD’ın Kızılay’la beraber organize etmiş olduğu bu kan bağışında inşallah şimdi ben de kan bağışı yapacağım. Tabii sonuçta kan bir organ… Bu kan bağışı da insanın hayatını kurtaran, bizim de sık sık karşılaştığımız bir hizmet gerçekten. Bu noktada özellikle STK’ların ve MÜSİAD gibi iş adamlarının yapmış olduğu gönüllü çalışmalar Kızılay’la beraber halkta da çok önemli bir bilinç oluşturuyor. Bugün de çok yoğun bir katılım var gerçekten. Çok büyük bir mutluluk duyduk gerçekten bunu gördüğümüzde. Sonuçta halkımızın bilinçlendiği, iş adamlarımızın da bu işi sahiplendiği bir organizasyonla sonuçlar çok daha olumlu oluyor. Özellikle Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde kan ihtiyacımızı Kızılay üzerinde hallediyoruz. Bu sebeple Kızılay çok büyük bir yükü omuzlanmış bulunuyor. Bizim de vatandaş olarak bu bilince sahip bir şekilde bağışımızı yapmamız lazım. Özellikle MÜSİAD’ın da bu işte organize olarak diğer STK’lara da örnek olacak şekilde böyle yoğun katılımlı bir organizasyonda Kızılay’la iş birliği ile kan bağışı yapıyor olmanız çok önemli. Ben de Bolu il Sağlık Müdürü olarak burada olmaktan, bu organizasyonda kan vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Bilincin oluşmasına katkı sağlayabilmek adına elimizden geleni her zaman yapmak istiyoruz. Kızılay’a da teşekkür ediyoruz. Büyük bir ihtiyacı gidermiş oluyorlar“ ifadelerini kullandı.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir