Modern yapıları ve geniş bulvarlarıyla Bolu'nun yeni cazibe merkezi Kılıçarslan Mahallesi

98 haneli bir köyken, çok kısa bir süre içerisinde modern konutlar, geniş bulvarlar ve yeni ticaret alanlarıyla şimdilerde Bolu’nun en gözde mahallelerinden biri Kılıçarslan Mahallesindeyiz bu hafta…

Modern yapıları ve geniş bulvarlarıyla Bolu'nun yeni cazibe merkezi Kılıçarslan Mahallesi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Mahalle Muhtarı Volkan Türk, doğduğu, büyüdüğü, hayatını sürdüğü ve hatta ilk seçildiği 2014 yılında kendisine en genç muhtar unvanını kazandırdığı mahallesini Bizim Bolu Gazetesi’ne anlattı.

“TÜRKİYE’NİN EN GENÇ MUHTARI OLDUM”

“1988 yılında Kılıçarslan Köyünde doğdum. Çocukluğum burada geçti. Hayatımda mahallem dışında başka bir yerde yaşamadım. Şu an aile şirketinde de ticari olarak işlerimi devam ettiriyorum. İkizler Süt ve Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanıyım aynı zamanda. Bu mahallenin taşına toprağına hatta yaylasına kadar en küçük ayrıntısını bile biliyorum. Atalarımızdan kalan yerleri biliyorum. 2014 yılında Türkiye’nin en genç muhtarı olarak seçildim. 10 yıldır da görevime devam ediyorum.

10 YILDA BİRÇOK DEĞİŞİM OLDU

Muhtarlık yaptığım 10 yıllık süreçte, mahallemde birçok değişim oldu. Bunların başında bulvarlar, sokaklar, eskiden köy diye adlandırdığımız sokak aralarında bile asfaltlama ve doğalgaz işleri yapıldı. Kanalizasyon işleri yeniden yapıldı. Yağmurlama hatları yenilendi. Parklar ve bulvarlarda büyük bir değişim yaşandı. Düzenli gelişen yapılaşmanın sonunda ticareti alanlarımız büyüdü. Bu da mahallemize hem ekonomik hem de sosyal açıdan canlılık getirdi.

KILIÇARSLAN MAHALLESİ BOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Köyümüz mahalle statüsünü kazandıktan sonra hızlı bir değişim yaşadı. Çok sayıda yeni konut yapıldı, yeni ticari alanlar oluşturuldu. Mahallemize spor salonu, kafeler, dükkanlar gibi iş yerleri açıldı. Bu da mahallede ticari hayatın gelişmesine katkı sağladı. Mahallemizde bulunan yapıların niteliği ve AVM’lere yakınlığı nedeniyle tercih edilen bir lokasyon haline geldi.  Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Masal Park, otobana bakan yürüyüş yolumuz şu an için mahallemizin en hareketli yerleri diyebiliriz. 98 haneli bir köyken binlerce yeni komşumuz oldu ve biz mahalle olarak birbirimize kenetlendik. 10 yıllık muhtarlık görevimi başarıyla yürüttüğümü düşünüyorum. Önümüzdeki dönem de görevime devam etmek istiyorum. Bu nedenle yeniden aday oldum. Mahalle sakinlerimizin desteklerini istiyorum. Kılıçarslan Mahallesi, Bolu’nun parlayan yıldızı olacak.” 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir