Milletvekili Akgül, köylünün mera çağrısına kulak verdi

Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Kuruca köy bölgesindeki mera arazisinden toprak alınmasına karşı çıkan köylülere destek verdi.

Milletvekili Akgül, köylünün mera çağrısına kulak verdi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Kuruca köy bölgesindeki mera arazisinden toprak alınmasına karşı çıkan köylülere destek verdi.

Dörtdivan’ın Kurucaköy Köyü’ne ait meradan, yol yapımı için toprak alınması gündeme geldi. Konuya bölge halkı karşı çıktı. Köylüler, konuyla ilgili şikâyetlerini Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül’e iletti. Akgül, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“BU ARAZİDEN TOPRAK ALIMINA KARŞI ÇIKMIŞTIR”

“Dörtdivan Kurucaköy Köyü’ne ait olan Dikmen Bayırından arazi toplulaştırması kapsamında yol yapımı için toprak alınmak istenmiş, Kurucaköylü hemşerilerimiz ise hayvanlarını otlatmak için kullandığı bu araziden toprak alımına karşı çıkmıştır.

“HEMŞERİLERİMİZİN TALEPLERİNE HASSASİYET GÖSTERİLMESİNİ RİCA ETTİK”

Kurucaköylü hemşerilerimizin hayvancılık yapmak için kullandığı bu alandan ısrarla toprak alınmak istenmesi üzerine bizlerden konu ile ilgili yardımlarını isteyen vatandaşlarımızın taleplerini dinleyerek, başta Dörtdivan Kaymakamımız olmak üzere ilgili kurumlarla konu ile ilgili görüşmeler yaparak, hemşerilerimizin taleplerine hassasiyet gösterilmesini rica ettik.

“ALTERNATİF ALANLARI DEĞERLENDİRMESİ DAHA UYGUN OLACAKTIR”

Gelinen noktada, Kurucaköylü hemşerilerimizin hayvan otlatmak için kullandığı bu araziden başka kullanabileceği alternatif bir alan bulunmazken, toprak alımı için alternatif birçok alanın bulunduğu görülmektedir. Konu ile ilgili kurumlarımızın, Kurucuköy Köyüne ait olan Dikmen Bayırından toprak alınması noktasında ısrarcı olmak yerine alternatif alanları değerlendirmesi daha uygun olacaktır.

“GEREKLİ HASSASİYETİN GÖSTERİLECEĞİNE İNANIYOR”

Kurucaköy’ün tek otlak alanı olan bu arazinin köylülerimiz için önemi göz önünde bulundurularak, ilgili kurumlarımızca gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyor, kıymetli hemşerilerimize sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum.” 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir