MHP Bolu'da kongre tamamlandı...İlhan Durak güven tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanlığının 14. Olağan Kongresi düzenlendi. Tek liste halinde yapılan kongrede mevcut başkan İlhan Durak yeniden MHP Bolu İl Başkanı seçildi.

MHP Bolu'da kongre tamamlandı...İlhan Durak güven tazeledi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu 14. Olağan İl Kongresi tamamlandı. Necip Fazıl Kültür Merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirilen kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, MHP MYK Üyesi Kadir Şekerci, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Türk Hukuk Enstitüsü üyesi Av.Hatice Betülay Himoğlu, Türkiye Kamu Sen Genel Başkan Yardımcısı Erhan Bayram, AK Parti İl Başkanı Suat Güner, KAÇEP Başkanı Sema Gülen, Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem, STK Temsilcileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanları ve üyeleri, Ülkü Ocakları İlçe Teşkilat Başkanları ve üyeleri, Kamu Sen İl Başkanı ve üyeleri ile çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kongrede ilk olarak MHP İl Başkanlığının faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Verilen önerge ile Divan Kurulu MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MHP MYK Üyesi Kadir Şekerci, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve Türk Hukuk Enstitüsü üyesi Av.Hatice Betülay Himoğlu’ndan oluştu.
Divan Kurulu’nun görevi alması ile ilk olarak kongreye bir mektup gönderen MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu. Milletvekili Akgül, Genel Başkan Bahçeli’nin mesajını coşkulu bir şekilde okudu. Bahçeli’nin mesajı salondakiler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Kongrenin devamında MHP İl Başkanlığı faaliyet ve mali raporu okundu. İl Başkan Yardımcısı Ayhan Çelikkol tarafından okunan raporlar oylanarak kabul edildi.


DURAK: “ALLAH’IN İZNİYLE MUZAFFER OLACAĞIZ”
Raporların kabulü sonrası kürsüye ilk olarak İl Başkanı İlhan Durak çıktı. Başkan İlhan Durak yaptığı konuşmada, “Milliyetçi Ülkücü hareket ezelden ebede, bağımsızlık mefkûremizin simgesi, vatan sevgisinin hiç sönmeyen meşalesi, hain nifak odaklarına karşı yıkılmayan kale, Türk Milliyetçilerin altında toplandığı çatı, ülkemizin geleceği ve temeli harcı, iç ve dış siyasi şer odakların korkulu rüyasıdır. Milliyetçi Hareket Partisi kumdan bir kale değildir, YIKILMAZ! Milliyetçi Hareket Partisi kağıt kaplan değildir, YIRTILMAZ! Milliyetçi Hareket Partisi, köksüz ağaç değildir, DEVRİLMEZ! O yüzden Milliyetçi Hareket Partisi; bayrak olup inmeyenlerin, sancak olup düşmeyenlerin, ülkücü olup eğilmeyenlerin, Ergenekon’da ateş olup sönmeyenlerin, şehadeti göze alıp dönmeyenlerin, güneş olup batmayanların, mert olup satmayanların partisidir. Cumhur İttifakı ise Türk Milletinin özü, toplumsal uzlaşının kökü, siyasi ve milli mücadele ruhunun zirveye taşıyan gücü, zillete düşmüş şer odaklarına milletimizin son sözüdür. Milliyetçi Ülkücü hareketin tüm kadroları ile, tazelenmiş umutlarla, tahkimi yapılan hedeflerle, perçinlenmiş birlik ve beraberlikle, kardeşlik ruhuyla, 31 Mart 2024 de yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine hep birlikte topyekûn hazırlanacağız. Merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında tam bir uyumun sağlanması için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Bir Olacağız, İri Olacağız, Diri Olacağız! Ve Allah’ın izniyle muzaffer olacağız! Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nin her mensubu gönül alarak, gönül yaparak, gönülleri kazanarak yoluna devam edecektir’ sözleri yeni dönemde de bizim en temel ilkemiz olacaktır” dedi.


“HEDEFİMİZ 3 HİLALLİ SANCAĞIMIZI BOLU BELEDİYESİ’NE ASMAKTIR”
Başkan Durak konuşmasının devamında MHP olarak hedeflerini açıkladı. Durak, “Buradan açık açık ilan ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bolu’daki bundan sonraki hedefi 3 hilalli sancağımızı Bolu Belediyesine asmaktır. Ve Ben inanıyorum ki sizlerin gayretleriyle, dualarıyla bunu hep birlikte başaracağız. Bolu’daki köhnemiş siyası anlayışa, belediyecilik adı altındaki yağma düzenine, insanımıza tepeden bakan kibir abidelerine gerekli dersi vereceğiz. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine ‘2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu’ temasıyla Bolu ‘da dokunmadığımız gönül, sıkmadığımız el, kucaklamadığımız hemşerimiz kalmayacak! Ve inşallah ‘Merkezden Yerele, istikrarı Bozmadan Umuda Doğru’ yol alacağız. Bolu’yu MHP Belediyeciliğiyle tanıştıracağız” ifadelerini kullandı.
“BOLU’MUZDA YÜKLENECEĞİMİZ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ “
Durak konuşmasının sonunda ise şunları söyledi: “Cumhur İttifakının doğasına ve ruhuna uygun hareket ederek dinamik teşkilat yapımına başarıya ulaşacağımızdan asla şüphem yoktur. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini gerçekleştirecek, Kızılelma yürüyüşümüz hız kesmeden devam edecektir. Bolu’muzda yükleneceğimiz sorumluluğun farkındayız. Bizden beklenen gayretin, samimiyetin, fedakarlığın ve çalışmanın da şuurundayız! Asla inancımızı kaybetmeyeceğiz, asla ümitsiz olmayacağız. Asla yılanlardan, yorulanlardan, dönenlerden olmayacağız! Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bolu 14. Olağan Kongresinde, ben ve kıymetli dava arkadaşlarını sizlerin kıymetli oylarınıza, dualarınıza ve her zaman desteklerinize ihtiyacımız olduğunu hatırlatarak, hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Sözlerimi Merhum Atsız’ın şu dizeleriyle bitirmek istiyorum; ‘Zafer ümit kaynağının bir çeşmesidir. Zafer birçok gönüllerin birleşmesidir. Gönülleri birleşenler ölse de bir gün Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün. Gönülleri birleşenler! Selam sizlere! Uzaklarda dertleşenler! Selam sizlere!”


AKGÜL: “LAFTAN ZİYADE İCRAATLARIMIZI GÖSTERMEYE BAŞLADIK”
Durak’ın ardından kürsüye Milletvekili İsmail Akgül çıktı. Konuşmasına kongreye katılanları selamlayarak başlayan Milletvekili Akgül, “Allah’ın izniyle 14 Mayıs 2023 tarihinde gösterdiğimiz başarıyı sizlerin bizlere vermiş olduğu teveccühü, aynı samimiyetle birlikteliğe, Rabbimin inayeti sizlerin destekleriyle 31 Mart 2024 tarihinde şanlı zaferimizi bir kez daha kutlamak üzere Bolu Belediyesinin burçlarına, Bolu’nun burçlarına üç hilalin gölgesinde bir başarıya imza atacağımıza inancımız tamdır. Biz olduğumuz göründük, göründüğümüz gibi de olduk. İl Başkanımızın Aralık ayında Bolu’ya Liderimiz Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla görevlendirilmesi, Sayın Genel Başkan Yardımcılarımız destekleri, sizlerin de destekleri, birlik, beraberliğimiz ve samimiyetimizle 14 Mayıs’ta, 28 Mayıs’ta hem milletvekilliğinde hem de cumhurbaşkanlığında aynı başarıya ulaştık. Tekrar bizlerle beraber emek veren aday adayı, aday arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ben Bolu’da çok fazla söze gerek olduğuna inanmıyorum. Artık laftan ziyade icraatlarımızı göstermeye başladık. İnşallah icraatımızın altın madalyasını da 31 Mart tarihinde Sayın Liderimize teslim edeceğimize inanıyorum. Kongremizde tekrar seçilecek olan kıymetli il başkanımızı ve değerli yönetimini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Liderimizin de dediği gibi ‘Kapı kapı siyasi gezintiye çıkacağımıza; paşa paşa Bozkurtça Milliyetçi Hareket Partisi emrinde ölmeyi yeğleriz” diye konuştu.


YILDIRIM: “MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİN ADAYI BELEDİYE BAŞKANI OLACAK”
Akgül’ün ardından kürsüye MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım çıktı. Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım yaptığı konuşmada ilimize dair önemli mesajlar verdi. Yıldırım konuşmasında, “14 Mayıs’ta, 28 Mayıs’ta gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımıza oy veren, vermeye çalıştıran, çalışan; gerek 14 Mayıs’ta bir destan yazan, burada olan veya olmayan Ülkü Ocakları mensuplarımıza, Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarımıza, ilimize, ilçemize, beldemize, kadın kollarımıza, bizimle saf tutup bu zafere katkıda bulunanlara, hepsine, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Hareket adına çok çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Siz bir zafer getirdiniz, bir kahramanlık destanını yazdınız. Hiç kimsenin ihtimal veremediği veya yok saydığı bir sonucu aldınız. 2023 seçimlerinin mutlak galibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hilafsız, amasız, fakatsız, tartışmasız bir şekilde açık arayla sonuç almıştır. Yine 2023 seçimlerinin kazanan ittifakı Cumhur İttifakıdır. Cumhur İttifakı da hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem de parlemento seçimlerinde açık arayla sonuç almıştır. İttifakın da nasıl olacağını herkese göstermiştir. Arkadaşınızı satmamıştır, aleyhinde çalışmamıştır. Kol kola girmiştir, yarıştığı yerde adam gibi yarışmış; beraber olduğu yerde adam gibi beraber olmuştur. Yine 2023 seçimlerinin Bolu’daki galibi Milliyetçi Hareket Partisidir. Bu tartışılmaz. Milliyetçi Hareket Partisi’ni sevmeyen iki Fatih vardır. Biri Fatih Altaylı biri Fatih Portakal. Onların ikisi de Milliyetçi Hareket Partisinin düşmanıdır. Günahları kadar sevmezler, ama elhamdülillah Rabbim onu gösterdi bize. Her ikisi de dedi ki ‘Bu seçimin galibi Milliyetçi Hareket Partisi’dir.’ Biz düşmanımıza bunu söylettik. Biz bizi sevmeyene, bizi hazmedemeyenlere bunları söylettik. Ne zaman bu sözü tekrar ettireceğiz? 31 Mart 2024’te. Bolu’da nasıl belediye başkanlığı yapılacağını, halk nasıl hizmet edileceğini, nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağını, bugüne kadar yapılanın da sadece bir aldatma olduğunu yarın 31 Mart’ta Allah’ın lütfu, ihsanı, keremiyle Milliyetçi Hareket Partisinin adayı Belediye Başkanı olacak ve bütün Bolu’ya, Türkiye’ye duyuracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.


İŞTE MHP’NİN YENİ YÖNETİMİ
Yıldırım’ın konuşmasının ardından İl Başkanı Adayı İlhan Durak ve Yönetim Kurulu üyelerinin ismi tek tek okundu. Başkan Durak’ın yönetim listesi şu isimlerden oluştu: Ayhan Çelikkol, Alper Yılmaz, Ayhan Tabak, Bilal Erdal, Cenan Baygın, Cemal Bahşi, Erkan Saklı, Erkan Bektaş, Emrah Yaman, Ferda Aktürk, Halan Kulakoğlu, Gürhan Gökdemir, Muhammet Kabadayı, Mustafa Tuna Maltaş, Osman Bulmuş, Orhan Samurkaş, Sinan Çebi, Serkan Namdar, Uğur Yağlıoğlu, Turgut Ergül
Kongrenin devamında Başkan İlhan Durak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, MHP MYK Üyesi Kadir Şekerci, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve Türk Hukuk Enstitüsü üyesi Av.Hatice Betülay Himoğlu’na Köroğlu Heykeli hediye etti. Kongre delegelerin oy kullanımı ile devam ederken Başkan Durak, partililerle hatıra fotoğrafı çekildi. Delegelerin oylarını alan Durak, güven tazeleyerek yeniden MHP Bolu İl Başkanı oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir