MHP İl Başkanı Başaran'dan üniversite sınav sonuçları açıklaması

MHP İl Başkanı Başaran'dan üniversite sınav sonuçları açıklaması
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Başaran, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Üniversitelere yerleşen, geleceğimizin teminatı genç kardeşlerime başarılar diliyorum.

Değerli gençler, üniversite tercihlerinizi yaparak, eğitim almak istediğiniz bölümlere yerleştiniz. Bundan sonra sizlerin hayatında yeni bir dönem başlıyor. Şahsi kanaatime göre,  hayatınızın en önemli dönemine giriyorsunuz. Bundan sonraki yaşamınız, üniversite hayatında kazandıklarınız ve aldığınız eğitim ile şekillenecek. Yeni bilgiler ile her geçen gün gelişecek ve olgunlaşacaksınız. Türkiye’nin her bölgesinden arkadaşlar ile aynı çatı altında buluşarak birçok insan tanıyacaksınız.

Hatırlarsanız, büyüklerimiz yaşadıkları hayat tecrübelerini, bizlere tavsiye olarak anlatırlar. Hatta tembih ederler. Biz bu anlatılanlara, tecrübe ile sabittir diyoruz. Benim de sizlere, tecrübelerimden aktarmak isteğim tavsiyelerim olacak,

Üniversite yaşamınız süresince;

- Yarışma bitmedi. Sizin kazandığınız bölümleri okuyan birçok öğrenci var. Okul bittiğinde en iyi işi, en başarılı konumu istiyorsanız, üniversite yıllarınızı bilgi ve donanım kazandıracak şekilde verimli geçirmelisiniz.

- Unutmayın ki üniversite okumak, okul bittiğinde hazır iş imkânı anlamına gelmiyor. Bu nedenle öğrenciliğiniz süresince boşa geçirdiğiniz her gün, geleceğinizden 1 ay kaybedeceksiniz.

- Üniversite eğitiminiz sizin gelecekteki iş hayatınıza, gelir düzeyinizi ve yaşam kalitenize doğrudan etki yapacaktır.

- Dersleriniz her zaman sizin ilk önceliğiniz olsun. Devamsızlık yapmak, ders kaçırmak sizi diğer insanlardan geride bırakır.

- Dersi derste dinlemek, kitaplarda yazmayan bilgileri de öğretir.

- Eğitim sadece okul ile sınırlı kalmasın, eğitiminizi destekleyen faaliyetlere katılın. Bölümünüz ile ilgili düzenlenen konferanslara katılın ve dinleyin.

- Okulu bitirdiğiniz de bölümünüz ile ilgili hangi mesleği seçeceğinize ilk yıllarda karar verin. Sonra bu kararınızı gerçekleştirecek adımları hiç yılmadan yürüyün.

- Gezmeleri, eğlenmeleri, sosyal faaliyetleri, derslerinizi aksatmayacak vakitlerde yapın.

- Bölümünüz ile ilgili mesleki bilgi ve tecrübe sizin için en önemli unsurdur. Okul yılları boyunca derslerinizden arta kalan zamanlarda mesleki tecrübe için, ücretli ya da gönüllü çalışın. Bu sosyal zamanlardan fedakârlık demektir. Bu fedakârlık, okul bittiğinde iş arama ve bir işe yerleşme sürenizi çok kısaltacaktır. Yerleştiğiniz işte ise en kısa sürede yükselmenizi sağlayacaktır. Bunu yaparak herkesten 100 adım öne geçtiğinizi belirtmek isterim.

Değerli gençler, üniversite yaşamınızda sizlere sonsuz başarılar diliyorum. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu ilimlerle, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmenizi diliyorum. Geleceğimiz sizlersiniz. Bizlerin ve ailelerinizin sizden büyük beklentileri var. Başarılarınızın devamını diliyorum.”

Cihan Başaran

MHP Bolu İl Başkanı

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir