"Mesleki birikimimi memleketim için kullanmak istiyorum"

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde belediye başkan aday adayları siyaset sahnesine çıkmaya başladı. Aday adaylığını aylar öncesinden duyuran Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Bolulu Daire Müdürü Mustafa Deverenli gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Sakarya Büyükşehir Belediyesinde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı olarak görev yapan Mustafa Deverenli geçtiğimiz hafta AK Parti Bolu İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla Bolu Belediye Başkan aday adaylığını açıklamıştı. Deverenli aday adaylığı kararında mesleki birikimini memleketi Bolu için kullanma düşüncesinin etkili olduğunu söyledi. 

Mustafa Deverenli, “Kıbrıscık doğumluyum. 1988 yılından beri Bolu Merkez’de oturuyorum. Bolu’yu teknik anlamda harita işleri ile beraber tanımaya başladım. Aday adaylığı için istifa etmeden önce aktif olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı olarak görev yapıyordum. Onun öncesinde Merkez İlçe Adapazarı Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Bolu’dan hiçbir yere gittiğim yok. 8 yıllık belediyecilik tecrübemizi Bolu Belediyesi’nde devam ettirmek istiyoruz. Aklımızdan geçen proje ve düşüncelerimiz var. Halkın içerisinden birisiyim. İnşallah bu görevi alırsak bizi tanıyan insanlarda bunu görecekler.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANIYIM

“Şehrin ileri vizyonunu projelerini planlamak zorundayız. Bu şehri dolu olan kısımlardan dolu olmayan kısımlara mı genişleteceksiniz ya da 1999 depremini yaşamış şu an da riskli olduğunu düşündüğümüz binalarla ilgili neler yapacaksınız? Yani Kentsel Dönüşüm. Benim de şuan aktif olarak uğraştığım bir alan. Özellikle de bu alana belediyecilik ve şehircilik adına kendim seçtim. İlgili çalışıyorum. Bunları da tek tek değerlendirmek istiyorum. 

1980’li yıllarda  D-100’ün ilerisindeki binaları sayabiliyorduk. Alpağut, Kılıçarslan, Çivril hemen hemen boştu. Ama bugün itibariyle dolu. Daha eski yerleşim yerleri olan Karamanlı, İhsaniye, Karaçayır, Sümer Mahallesi gibi yerlerde de mevcut yapı stoğu var. Bu yapı stoğunu da yeni şehircilik ilkeleriyle beraber hızlı bir şekilde yenilenmesi lazım. Bunun için de proje yapmak lazım. Devletimizin bir takım destekleri var. Fakat her şeyden önce stoku çıkartmak lazım”

MESLEĞİM BELEDİYECİLİK

“Şunu özellikle söylemek istiyorum; benim mesleğim belediyecilik. Ben belediyeciyim. Şu algıyı bu günlerde hissediyorum; bürokrat, siyasetçi gibi. Ben belediyeciyim. Belediyeciliğimi kendi ilimde en iyi şekilde devam ettirmek istiyorum. Sadece kentsel dönüşüm şeklinde planlarımız yok. Sosyal projeler de var. Şu an da aday adaylığı sürecindeyim açıklamak doğru olmaz. Sadece şunu söyleyebilirim aday olup seçilmem halinde Bolu, çalışkan bir belediye başkanı, düzgün bir belediye başkanı, halkın içinden olan bir belediye başkanı kazanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • MuslihDerebaşı (5 ay önce)
    Allah'-ım yar ve yardımcınız olsun Amin
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir