Mengen'de neler oluyor?

Bolu'nun Mengen İlçesi’nde bulunan 3.etap TOKİ Konutlarında doğalgaz dönüşüm konusunda bina kolon hattı işi için gerçekleştirilen ihalede RES A Doğalgaz firması en düşük fiyatı vermesine rağmen ihale daha yüksek bir fiyat veren başka bir firmaya verildiği iddia edildi.

Mengen'de neler oluyor?
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Mengen’de doğalgaz gelmesinin ardından bölüm bölüm dönüşüm işlemleri de sürüyor. Geçtiğimiz günlerde 3.Etap TOKİ Konutları yönetim kurulu üyeleri de doğalgaz dönüşüm konusunda bina kolon hattı işi için ihaleye çıktı. Bir kaç firma ile görüşen yönetim kurulu üyeleri ihaleyi kapalı zarf usülü ile gerçekleştireceklerini belirttiler. Firmalar fiyatlarını sunduktan sonra ise yönetim kurulu üyeleri ihaleye giren firmalara bilgi bile vermeden zarfları açarak ihaleyi daire başına 4 bin 650 TL veren bir firmaya verdiklerini açıkladı. Fakat bu açıklanan rakamların ardından ihaleye giren RES A Doğalgaz firmasının ise daire başına 2 bin 850 TL gibi bir rakam teklif ettiği ortaya çıktı. Daha düşük bir fiyat veren RES A Doğalgaz firmasına verilmeyen ihale sonrasında konut sahipleri de yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Konu ile ilgili olarak RES A Doğalgaz firmasından yapılan yazılı açıklamada da “Bolu ili Mengen ilçemizde TOKİ etap 3 konutlarında yönetim birimi tarafından doğalgaz dönüşüm konusunda bina kolon hattı ihalesi yapılmış ve gerekli şartname dahilinde kapalı zarf usulu ihale düzenlenerek söz konusu  TOKİ 3 binalarının  doğalgaz kolon imalatları ihaleye katılan bir firmaya teslim edilmiştir. Bizler RES A Doğalgaz firması olarak katılım sağladığımız söz konusu ihaleye gerekli şartları ve ihale mevzuatına uygun belge ve teminat mektuplarımızı kapalı zarf içinde teklif mektubumuzla  daire başına 2 bin 850 TL pay edilecek şekilde  TOKİ 3 yonetimine sunmuş olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bugün aldığımız firmamızı ziyarete gelen TOKİ etap 3 kat maliklerinden bir müşterimizin kendi telefonuna gelen ihale sonucu bildiri mesajını bize okumasıyla edinmiş olduğumuz bilgiye istinaden  söz konusu ihalenin daire başına  4 bin 650 TL tutarında bir teklifle ihalenin ilgili  bir firmaya verildiği bilgiisini almış bulunmaktayız. Öncelikle bizim verdiğimiz fiyat ile ihaleyi alan ilgili firma arasındaki genel toplamda 453 bin 500 TL lik farkla ihaleyi alan ilgili firmayı tebrik eiyoruz. Aynı paralel de TOKİ etap 3  konutlarında hak sahibi kat maliklerinin çıkar ve menfeatlerini korumak için seçilmiş  olan TOKİ 3 yönetici kadrosunu da tebrik ediyoruz. Çünkü  eğer bir ihale yapıyor ve siz bu ihalenin başında adamlar iseniz ilk olarak orada sizlere inanmış ve güvenmiş masum insanlarının çıkar ve menfeatlerinden öte bir eylemde bulunamazsınız. Asıl amacınız kat maliklerinin çıkar ve menfeatlerini korumak ve size verilen güveni ve huzuru sağlamak görevini yerine getirmek zorundasınız” ifadelerine yer verildi. Hiçbir gerekçe bildirilmeden ihaleden elenen RES A Doğalgaz firması yetkilileri 3. Etap TOKİ konutları yönetim kurulu üyeleri ile ilgili olarak ihaleye fesat karıştırmaktan dolayı hukuki işlemlerin başlatılacağını bildirdi.

453 BİN 500 TL’LİK FARK NE OLACAK?

3.Etap TOKİ Konutları kat maliklerinin ise yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağı ve konunun takipçisi olacağı da gelen bilgiler arasında. Kat malikleri daha uygun bir fiyat veren firma ile anlaşılmayarak, diğer firmaya 453 Bin 500 TL fazla para verilmesinin altındaki amacın ne olduğunu sorgulayacaklarını ve bu paraların nereye gideceği konusunda şüpheleri olduğunu ifade etti. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir