Memur-Sen üyeleri Ankara'ya gidiyor

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Cihan SAKAOĞLU - Berra TEDİK

Memur-Sen Bolu Şube Temsilcisi Ahmet Koçak, bugün saat 15.00’da Siteler Camii'nin karşısında toplanarak hükümetin 2022 yılı için %5+6, 2023 yılı için ise %6+6 verdiği zam teklifine karşılık Memur-Sen Bolu Şube Temsilcisi Ahmet Koçak, 2022 yılı için %21+3 ve 2023 yılı için %17+3 teklifini sunacaklarını açıkladı. ‘’ Bu çarpıklığı yıllarca söyledik bugün de haykıracağız. Bu ve buna benzer tekliflerimize kamu işveren heyetine Türkiye’nin başkentinden, Ankara Tandoğan Meydanı’ndan haykıracağız.’’ ifadelerini kullanan Memur-sen Bolu Şube Temsilcisi Koçak ve Memur-sen üyeleri seslerini duyurmak için yola çıktı.  

“Büyüyen Türkiye’den hakkımızı büyüyen ekonomiden payımızı istiyoruz” 

‘’Değerli basın mensupları, kıymetli kamu çalışanları malumunuz olduğu üzere 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem toplu görüşme sözleşmeleri 26 Temmuz itibarı ile başlamıştı. Yetkili konfederasyon ve diğer konfederasyonun teklifleri kamu iş veren heyeti yani hükümete sunulmuş 2 Ağustos'ta ise görüşmeler başlamıştı. Aradan geçen süre zarfında yine hepinizin malumu olduğu üzere konfederasyonlar olarak hükümete 2022 yılı için yüzde 21 artı yüzde 3 refah payı 600tl seyyanen zam, 2023 yılı için yine yüzde 17 zam ve yüzde 3 refah payı olmak üzere tekliflerimiz iletilmişti. Bunun yanında sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi başta olmak üzere 3600 ek göstergenin ve eş yardımının arttırılmasının, toplu sözleşme ikramiyesinin arttırılmasının vergi dilimin yüzde 15'le sabitlenmesi, doğum öncesi ve sonrası izinlerin arttırılması gibi yüzlerce talebimiz kamu iş veren heyetine sunulmuştu. Kamu iş veren heyeti ilk defa 12 Ağustos'ta teklifini açıklamış ve 2022 yılı için beş artı altı 2023 yılı için 6 artı 6 vererek kamu çalışanlarını, kamu emekçilerinin bir anlamda sükul-u hayata uğratmıştır. Buradan haykırıyoruz. Bugün yetkili konfederasyon olarak 19 Ağustos Perşembe günü saat 18.00 da Ankara Tandoğan Meydanı’nında kamu çalışanlarının ve emeklilerin sesini haykıracağız. Biz ekonomik verilerin göstergelerin söylediği şekilde istiyoruz yani büyüyen Türkiye'den hakkımızı büyüyen ekonomiden payımızı istiyoruz. Herkes bilsin şunu bir kere daha ifade ediyoruz. Kamu çalışanları devletin yükü değil bu devletin gücüdür. Gören gözüdür, işiten kulağıdır. Bu anlamda devlet memurları çalışırsa devleti vatandaş karşısında görür. Emekliler yıllarca devlete yaptığı hizmetlerin karşılığını görürse hakkı vermiş olunur. Şu çarpıklığı emekliler adına bir cümleyle ifade edeceğiz ve az sonra bugün buradan diğer illerde olduğu gibi Ankara’ya Türkiye'nin kalbine hareket edeceğiz. Emekliler emekli olduğu zaman aile yardımı kesiliyor yani insan emekli olduğunda işinden ayrılabilir ama eşinden ayrılmıyor. Bu çarpıklığı yıllarca söyledik bugün de haykıracağız. Bu ve buna benzer tekliflerimize kamu işveren heyetine Türkiye’nin başkentinden Ankara Tandoğan Meydanı’ndan haykıracağız. Ankara'ya uzak iller geceden bu yana akın akın Anadolu’ya geldi. Biz Bolu olarak yakın olmamız sebebi ile buradan 2 otobüs, 15 özel araç, diğer ilçelerden de 3 otobüs ve onlarca özel araç ile Bolu’daki kamu çalışanlarının sesi olacağız. Değerli basın mensupları sizler aracılığı ile tekrar söylüyoruz. Bizler kamu çalışanları olarak hakkımızı istiyoruz. Hakkımız alınıncaya dek 4688 sayılı kamu görevlileri sendika kanununun bize tanıdığı bütün haklardan faydalanacak bütün eylemleri yapacağız ta ki hakkımızı alana kadar.’’ 

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir