Maktulün eşi gözyaşlarına boğuldu...“Ne olur kocamın katiline en ağır cezayı verin”

Bolu’da 7 ay önce, aralarında köy kooperatifi nedeniyle husumet bulunan İsmail Çetin'i (62) gece aracının önünü keserek çıkan tartışmanın ardından 3 yaşındaki torununun gözü önünde otomobille başının üzerinden geçerek öldüren İrfan Başkalaycı (70), tutuklu yargılandığı davada ilk hakim karşısına çıktı. Maktulün eşi Aysel Çetin; “Kocamın katiline en ağır cezayı verin” diye yalvardı.

Maktulün eşi gözyaşlarına boğuldu...“Ne olur kocamın katiline en ağır cezayı verin”
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Kasım ŞAHİN/SABAH

Mahkemede kendini savunan tutuklu sanık Başkalaycı, maktul Çetin’in bıçakla aracının önünü kestiğini belirterek, “Bana ağır küfürler etti ve beni öldüreceğini söyledi. Onu uzaklaştırmak istedim ve gaza bastım. Çetin, aracın yanındaydı. Öldürme kastım yoktu. Eşim olmasaydı o beni öldürecekti” dedi.

Her şey 3 yaşındaki torunun gözleri önünde oldu

Olay, geçtiğimiz yıl 21 Ağustos’ta gece saat 22.30 sıralarında Sultan köyünde meydana geldi. Köy kooperatifi nedeniyle aralarında husumet olduğu öğrenilen İsmail Çetin ve İrfan Başkalaycı, arasında olaydan 6 ay önce gerginlik yaşandı. Köy kooperatifindeki hesaplar nedeniyle iki aile arasında başlayan gerginlik sürerken İsmail Çetin, iddiaya göre gece eşi ve akrabasıyla pazardan dönen İrfan Başkalaycı’nın aracının önünü kesti. Otomobilinden inen Çetin, elinde bıçakla Başkalaycı’yı tehdit ederek küfür etti. İkili arasında yaşanan tartışmanın ardından Başkalaycı, aracına binip gaza basarak Çetin’e çarptı. Olay yerinde bulunan 3 yaşındaki torununun gözü önünde başı aracın altında kalarak ağır yaralanan Çetin, olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay yerinden ayrılan Başkalaycı, daha sonra akrabası F.B’yi evine bıraktıktan sonra eşi Azize Başkalaycı ile birlikte kızının Saraycık köyünde bulunan evine gitti. Başkalaycı, Saraycık köyü mevkiinde jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Olayın ardından tutuklanan Başkalaycı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ‘Kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava öncesi polis ekipleri duruşma salonunda ve adliye içerisinde geniş güvenlik önlemi aldı. Mahkemede, Karabük’te bulunan cezaevinden Bolu’ya getirilen Başkalaycı ve yakınları ile öldürülen Çetin ailesinin yakınları ve avukatları hazır bulundu. Duruşma önce adliye koridorunda iki grup arasında kısa süreli tartışma çıkarken, olaya polis müdahale bulundu. 

Eşim olmasaydı ben ölecektim

7 aydır tutuklu yargılandığı dava kapsamında ilk kez hakim karşısına çıkan Başkalaycı, olay gecesi yaşananları anlatarak, “O akşam eşim ve akrabam ile pazardan dönerken İsmail Çetin, aracıyla sürekli yanımdan geçerek ileride önümüzü kesti. Benim İsmail ile hiçbir düşmanlığım yok. Daha önce de benim oğluma küfürler etti. O gecede aracımın yanına gelerek bana küfürler edip ‘Seni buradan öldürmeden gitmeyeceğim. Araçta bulunan eşim ve akrabamda Çetin’e gitmesini söyledi. Çetin, aracımın yanındaydı ve aracıma binerek gaza basıp gittim. Üzerinden geçtiğimden haberim yok. Öldürmek gibi bir kastım yoktu. Eşim olmasa o beni öldürmüştü.” dedi. 

Eşimi kasten öldürdüler

Öldürülen İsmail Çetin’in eşi Aysel Çetin ise kooperatif nedeniyle sanık ila aralarında husumet olduğunu ifade ederek, “Oğlu kooperatif başkanıydı ve bunların açığını ortaya çıkardık. Eşime bu yüzden bunu kasten yaptılar. Eşimi kasten öldürdüler” diye konuştu.

Emekli Emniyet Müdürü tanık olarak dinlendi

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada emekli Emniyet Müdürü Kenan Özdemir, tanık olarak dinlendi. Özdemir, olay akşamı yolun ortasında batan bir şey gördüğünü belirterek; “Köydeki evimde tadilat sonrası işi bitirmenin ardından arkadaşımla yola çıktık. Hava karanlıktı. Yol ortasında yatan bir şey gördük. Öncesi yaban hayvanı cesedi sandım. Sonra yanına gittiğimde ağır yaralı bir insan olduğunu görünce hemen yanına gittim. O anda yaşıyordu. Bilincini açık tutmak için önce adını sordum ve İsmail olduğunu söyledi. 20 dakika sonra ambulans geldi. Daha sonra kimin yaptığını sorduğumda buna cevap vermedi ve sonradan hayatını kaybettiğini öğrendim” dedi.

Mahkemenin düzenini bozunca 2 gün disiplin hapis cezası aldı

Mahkemenin devam ettiği sırada duruşma salonundan dışarıya çıkarken, sanığın yakınlarına, “Ne bakıyorsunuz” diye bağıran maktulün oğlu Emrah Çetin, mahkeme tarafından mahkeme düzenini bozmak suçundan 2 gün disiplin hapis cezası verildi ve polis tarafından gözaltına alındı

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir