Mahmut Alan gündeme taşıdı, Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti

Mahmut Alan gündeme taşıdı, Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Yaptığı eylemlerle adını hem Bolu hem de ülke gündeminde duyuran Köroğlu Gençlik Teşkilatı Dernek Başkanı Mahmut Alan, Bolu Musluklar Köyü Şehit Mehmet Kaya İlkokulu’nun içler acısı halini sosyal medya hesabından paylaştı. Köylülerin kendisini araması üzerine şehir merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta bulunan okula giden Alan, okulun durumunu yerinde inceledi. Sosyal medya hesabından okulun durumu gösteren fotoğraflan da paylaşan Mahmut Alan, durumun düzeltilmesi için hem yetkililerden hem de hayırsever vatandaşlardan yardım istedi.

Ünlü aktivist Mahmut Alan sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Köylülerimiz 1967 senesinde bu okulu yapmışlar. Daha sonra ise geçtiğimiz senelere kadar okul iyi durumdaymış. Hepimiz de takdir ederiz ki uzun zaman geçmiş bir okul ilk yapıldığı gibi kalamaz. Fotoğraflarda da göreceğiniz üzere şu anda gerçekten kötü durumda. Okul binası şu anda tamamen kullanılamıyor. Öğretmenlere tahsis edilmiş olan lojman tamir edilerek çocukların okuyacağı duruma getirilmeye çalışılmış. Çocukların okumak zorunda kaldı lojman dışarıdan boyası iyi görünse de kapı, pencere ve iç duvarlar olmak üzere birçok yeri dökülmüş durumda. Ben buradan yardımsever iş adamlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Bu tamamen kullanılamayan okulu küçük paralara yaptırırsanız çevrede bulunan birçok köyün çocuğu da taşımalı sistemle başka uzak okullara gitmek zorunda kalmaz ve yüzün üzerinde çocuk burada eğitim görür. Devletine ve milletine Sadık bireylerin yetişmesi eğitime dayalıdır. Bu köy çocuklarına el uzatmak hepimizin görevidir" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti

Mahmut Alan’ın yaptığı paylaşım sonrası Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz Mahmut Alan’ı arayarak konu ile bizzat kendisinin ilgileneceğini belirtti. Cengiz ayrıca, konu dile getirilene kadar okulun sorunlarından haberinin olmadığını, kendisinden önceki dönemlerde başvuru yapılmış olabileceğini söyleyerek okulun tüm ihtiyaçlarının giderileceğini ifade etti.

Reklam
Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir