Maden kazasında ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kılındı

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Memur-Sen Bolu İl Temsilciliği bugün öğle namazının ardından Kadı Cami’nin önünde Bartın’da gerçekleşen maden kazasında ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Memur-sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak ‘’Başın sağ olsun Türkiyem’’ yazılı pankart ile Bolulu vatandaşlara çağrı yaparak gıyabi cenaze namazına davet etti. Gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Namazdan önce konuşma yapan Koçak, 

‘’Değerli Bolulular geçtiğimiz gün akşam saatlerinde derin bir acı ile sarsıldık. Hemen yanı başımızda Bartın ilinde bir kömür ocağında meydana gelen patlamada 41 vatandaşımızı şehit verdik. Yerin metrelerce derinliğinde rızıklarını kazanmak, çocuklarına helal lokma götürmek için çalışan kardeşlerimiz maalesef bir iş kazasında hayatlarını kaybetti. Kimi yeni evlenmişti, kiminin bir haftalık çocuğu vardı, kimi emekliliğine gün sayıyordu ama hepsi alın teriyle evine ekmek götürmenin derdindeydi. Onlar hikayelerini yerin altında bıraktılar bu dünyadan onları rahmeti rahmana uğurladık. Bizim onlar için yapabileceğimiz tek şey dua çünkü yarım kalan hikayeler, yarım kalan hayatlar ve onlar geride gözü yaşlı analar, eşler, evlatlar bıraktılar. Biz bugün burada gıyabi cenaze namazı ile onları sevdikleriyle cennette buluşturmak için Allah’a dua edeceğiz. İnşallah Rabbim mekanlarını Cennet eyler ve sevdikleriyle Cennette buluşturur’’ ifadelerini kullandı.  

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir