Kızılay Hamamı'nın makûs kaderi

Kızılay Hamamı'nın makûs kaderi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN

Bolu’nun birçok önemli tarihi değeri gerekli araştırma ve incelemeler yapıladığı için toprak altında geride kalanlar ise bakımsızlıktan kaderine terk edilmiş vaziyette atıl halde beklemeye devam ediyor. İşte bu yapılardan bir tanesi de şehrin en belirgin noktalarından birinde bulunan Kızılay hamamı. Şehrin önemli tarihi değerlerinden biri olan ve Kızılay Bolu Şubesi tarafından hazırlatılan avan projeler Ankara 1. Numaralı Koruma Bölge Kurulunca uygun bulundu. Bu kapsamda çizilen röleve ve restitüsyon projeleri 18.6.2020 tarih ve 147 sayılı kararı ile onaylandı. Kurul kararında “tescilli hamama yönelik hazırlanan röleve çizimi ve restitüsyon projesinin 2863 sayılı yasa kapsamında uygun olduğuna, restitüsyon projesinde muhdes olarak belirlenmiş olan soyunmalık ve eklenti kısımlarının ilgili müze denetiminde yıkılabileceği belirtildi.

2 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMADI

Restorasyon çalışmaları 2020 yılında başlayan ve şehrin tarihi kimliğine eni restore edilmiş haliyle değer katacağı söylenen Kızılay Hamamı restorasyon çalışmaları Kızılay Genel Merkez talimatıyla durduruldu. İhalesi ve yapım çalışmaları Bolu Kızılay Şubesi tarafından yapılan restorasyon çalışmalarının genel merkez tarafından yapılmasına karar verildi ancak bu alınana kararın ardından hamama yaklaşık 2 yıllık süre boyunca tek bir çivi dahi çakılmadı. Tarihi yapı geçmiş görünümüne en yakın haline getirilmiş vaziyette atıl halde beklemeye devam ediyor.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir