Köyler Arası Futbol Turnuvasında kıyasıya mücadele devam ediyor

Köyler Arası Futbol Turnuvası, köy takımlarının kıyasıya mücadelesi ile son hız devam ediyor.

Köyler Arası Futbol Turnuvasında kıyasıya mücadele devam ediyor
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ - Eda SOYDEMİR

Bolu Muhtarlar Derneği ve Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AKSF) tarafından düzenlenen Köyler Arası Futbol Turnuvası son sürat devam ediyor. 48 köy takımının katıldığı mücadelenin 2. haftasında yarışan takımların arasından A Grubunda oynanan karşılaşmalarda Yenicepınar Köyü ile Kuzören Dağlı Köyü arasından oynanan mücadele yaşanan saha ve saha dışı olaylar nedeniyle iptal edildi. A Grubunun diğer karşılaşmasında Hamzabey Köyü-Yumrukaya Köyü arasında oynanan karşılamada Hamzabey Köyü 3-2, Tekkedere Köyü, Yazıören Köyü karşılaşmasında ise Tekkedere Köyünün 2-0 kazandı. B Grubunda  Susuzkınık Köyü, Demirciler Köyü’nü 1-0, Köprücüler Köyü, Sultanbey Köyü’nün 2-1 mağlup etti. Kındıra Köyü ile Çamyayla Köyü arasında oynanan karşılaşmada ise Kındıra Köyü 2-1 üstünlük sağladı. C Gurubunun maçlarında Oğulduruk Köyü, Taşoluk Köyü’nü 6-2, Saraycık Köyü, Doğancı Köyünü 8-0 Çaygökpınar ile Yakabayat Köyü arasında oynanan karşılaşmada ise Çaygökpınar 8-0 kazandı. D Grubunda oynanan karşılaşmalarda ise Berk Köyü ile Çepni Köyü 2-2 berabere kalırken, Yeni Çaydurt Köyü ile Yeniakçakavak Köyü arasında oynanan karşılaşmada ise Yeni Çaydurt Köyü 8-2 kazandı. Alıçören Köyü ise Degirmendere Köyünü 9-0 yendi.

“HER ZAMAN ADIMIZI TÜRKİYE'YE DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AKSF) başkanı Cemaalettin Metin, Köyler Arası Futbol Turnuvası hakkında bilgi vererek, emeği geçenlere teşekkür etti. Metin, “Spor kenti Bolu'da yaptığımız turnuvalarla her zaman adımızı Türkiye'de duyurmaya çalışıyoruz. Bolu kamp merkezi. Bu kamp merkezi nedeniyle ilimize çok sayıda profesyonel takımlar gelmekte. Biz de göreve geldiğimiz 2021 yılından itibaren Bolu'da hem minikler kategorisinde, amatörler kategorisinde hem de veteranlar ve köy maçları olarak müthiş organizasyonlar yapıyoruz. Bu sene de 2. sini düzenlediğimiz Şampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvasında geçen sene 28 takım gördük bu sene %100 e  yakın bir artışla 48 takıma çıkardık. Gördüğünüz gibi yaklaşık her akşam burada Karaçayır Tesislerimizde 5 bin civarında seyirci ve bin civarında sporcuyla bu güzel organizasyonu düzenlemeye çalışıyoruz. Ben bu turnuvaya katılan bu vesileyle bu turnuvaya katılan tüm köy takımlarına teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. ” ifadelerini kullandı.

"İYİ BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTIK"

ASKF Başkanı Cemalettin Metin, başarılı bir organizasyon yürüttüklerini ve düzenledikleri turnuvaların ulusalda daha çok yer alması gerektiğini ifade ederek, 

“Bolu'da 16.sını düzenlediğimiz Veteranlar Turnuvamız var bu sene 21 takıma çıktı bu sayılar orada da şu anda eleme ve play off müsabakaları oynanıyor. Orada da güzel müsabakalar oluyor. Artık Bolu kendini aştı. Biz bu organizasyonları ulusal düzeyde düzenleme yapmamız gerekiyor. Bu konuda da basının çok büyük önemi var. Bu turnuvanın ulusal basında görünür hale gelmesi lazım bu nedenle biz yönetim kurulu arkadaşlarımız başta futbol İl  Temsilcimiz  hasan hocamızla beraber bu organizasyonlarda sağlık çalışanlarımız, saha komiserlerimiz, tesis çalışanlarımız başta Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile beraber ve muhtarlar derneğimiz ile beraber iyi bir organizasyona imza attık bu vesileyle ben tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

"UMUDUN ÜZERİNDE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR"

Bolu Futbol İl Temsilcisi Hasan Aksay, turnuvaların köyler arası etkileşimi artırmak ve sosyal aktiviteleri geliştirmek için düzenlendiğini belirterek, 

“Bu sene 2. si düzenlenen Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın 8 takımla başlangıcını yaptık. Köylerdeki sosyal aktiviteleri geliştirmek gençleri bir araya getirmek kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen bu turnuva Türkiye’ de sanıyorum bir ilk. Güzel bir çalışma oldu. Güzel maçlar oluyor. Güzel seyircilerimiz geliyor. Umudun üzerinde güzel şeyler oluyor. Ben tüm katılanlara başarılar diliyorum herkesi ve sizleri de tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir