Kısa dönem erler yemin etti

Kısa dönem erler yemin etti
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı spor salonunda düzenlenen yemin töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kısa dönem 36 er, yemin etti. Kısa dönem erlerin ailelerinin de hazır bulunduğu törende konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, 36 kısa dönem erin, Türk bayrağının gölgesinde, şehitlerin manevi huzurunda yemin ettiğini söyledi. Çelik, "Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız dört haftalık temel askerlik eğitimlerini bitirdiler ve az önce sizlerin huzurunda yeminlerini ederek, bu vatanın yeni bekçileri olduklarını belirttiler. Artık onlar sadece bizim evlatlarımız değil, aynı zamanda silah arkadaşlarımız." dedi.
'ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ'
Erlere de seslenen Albay Çelik, şöyle dedi:
"Az önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı feda edeceğinize, namus ve şeref üzerine ant içtiniz. Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, kanun ve nizamı, aklı ve bilimi, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan kimsenin şüphesi yoktur. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk milletinin şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun güzel köşesinde bu üniforma ile jandarma teşkilatının bir temsilcisi olduğunuzu asla unutmayınız. Bu anlamlı törende içtiğiniz andınız, ömür boyu gururla hatırlayacağınız bir onur nişanıdır. Yaptığınız her işte bunun bilincinde olun." 
Konuşmanın ardından ardından Albay Nadir Çelik tarafından birliğe ilk katılan ve eğitimlerde başarılı olan erlere hediye verildi. Töreninin ardından askerler, yakınları ve komutanlar, birlikte yemek yedi.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir