Kıbrıscıklı kadınların el emeği marka haline gelecek

Kıbrıscıklı kadınların el emeği marka haline gelecek
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

​Kıbrıscık ilçesinde kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla kadınların kooperatif çatısı altında birleşerek üretimi artırmak, ürünleri pazarlamak amacıyla ikinci toplantıya Kıbrıscık kaymakamı Ali ERDOĞAN öncülüğünde ilçe Tarım Müdürü Bekir KAYA, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Hasan ŞEN ve Kıbrıscıklı kadınlar katıldı. Eğitim ve istişare toplantısı sonunda Kıbrıscık ilçe merkezli, bütün köyler çalışma sahası olan bir kadın tarımsal kalkınma kooperatifi kurulması kararlaştırıldı.

''Kıbrıscık kadınlarının el emeği, ulusal ve uluslararası pazarda marka haline gelecek''

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT;

"Kooperatif marifetiyle, Kıbrıscık kadınlarının el emeği, ulusal ve uluslararası pazarda marka haline gelecektir. Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi iş Birliği Protokolü ile kadın kooperatiflerine bir çok imtiyaz tanımaktadır. Kıbrıscık İlçesi ve Köylerini içine alan bir kadın tarımsal kalkınma kooperatifi kurarak hem kadınların ekonomik yönden güçlenmesini hem de Kıbrıscık ürünlerinin markalaştırılarak pazarlanması kolaylaşacaktır.. Kıbrıscık Kaymakamı Sayın Ali ERDOĞAN'da bu konuda her türlü desteği vereceğini belirtmiştir. Kuruluş sürecinin ilçemize ve Bolu'muza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir