Karı kocayı ayrı ayrı tuzağa düşürdü...Koca inanmadı karısı dolandırıldı

Bolu’da ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Gürcan A. isimli dolandırıcı Bolu’da oturan karı kocayı ayrı ayrı arayan dolandırıcı kendisini polis olarak tanıtarak, dolandırıcılık olayını gerçekleştirdi. Koca Mustafa O, bu olaya inanmayarak dolandırılmaktan kurtulurken, karısı Fatma O, ise 20 bin lira dolandırıldı. Firari sanık hakkında ise yakalama ve zorla getirilme kararı verildi.

Karı kocayı ayrı ayrı tuzağa düşürdü...Koca inanmadı karısı dolandırıldı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Kasım ŞAHİN/SABAH

Olay geçtiğimiz yıl Bolu’da meydana geldi. Dolandırıcı Gürcan A. (25), karı koca Fatma (62) ve Mustafa O.’yu (64), ayrı ayrı cep telefonlarından arayarak kendisini polis olarak tanıtarak, adlarının FETO mensubu kişilerin kendilerine ait bilgileri ele geçirdiğini ve bundan kurtulmak için acil olarak para göndermelerini istedi.

Dolandırıcı önce Fatma O.’yu arayarak, “Kocan şimdi Bolu Cumhuriyet savcılığında yakalanan kişileri tespit ediyor. Ona ulaşamazsınız” dedi. Dolandırıcı aynı senaryoyu Pazar alışverişinde olan koca Mustafa O.’ya “Karın şu anda polis merkezinde teşhis yapıyor” diyerek bankada ne kadar paran varsa acil gönder talebinde bulundu. 

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada koca Mustafa O., “Şahıs beni arayarak polis olduğunu söyledi ve telefondan telsiz sesleri geliyordu. Bende kendisine madem siz polissiniz, gönderin benim yanıma bir polis onun gözetiminde parayı göndereyim demem üzerine telefon kapandı” dedi.

Dolandırıcı bu sefer Mustafa O.’nun karısı Fatma O.’ya yöneldi. Aynı konuşmaları da ona yaptı ve Fatma O., dolandırıcının ağına düşerek, 20 bin lirayı banka havalesi yaparak gönderdi ve dolandırıldı.

Mahkeme heyeti, sanık Gürcan A.’nın yakalanmasına ve zorla duruşmaya götürülmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.   

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir