KARAMANLAR'DA AYÇİÇEĞİ HASADI BAŞLADI

KARAMANLAR'DA AYÇİÇEĞİ HASADI BAŞLADI
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Merkez ilçeye bağlı Karamanlar Köyünde hasat, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen tarla günü ile gerçekleşti. Pragrama Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Üretici ve meslek odaları birlikleri ve Karamanlar Köyünde yaşayan çiftçiler katılım sağladı. Törende konuşma yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç,

'' İlimizde tarımsal anlamda önemli bir potansiyel var. Bu potansiyelin daha da artması, ortaya çıkarılarak arttırılması son derece önemli. Bolu sadece doğasıyla değil tarımıyla, sanayisiyle ve birçok alanda Ülkemizde ve Dünya'da öncü olabilecek bir il. Malum dünyadaki gelişmelerle beraber tarımın önemini hep söylüyoruz, hep bahsediyoruz. Artık herkes tarımsal anlamda üretime ağırlık veriyor ve stoklarını doldurmaya çalışıyor. Çünkü insan; yiyeceksiz, susuz hiçbir şey yapamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlığımız, Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz ve İl Müdürlüğümüzle birlikte üreticimizin desteklenmesi ve üretim için çalışmalarımız devam edecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.'' ifadelerini kullandı. 

Etkinlikte yer alan Tarım İl Müdürlüğü Yetkilileri de Proje kapsamında 803 adet paket 373 üretici ile Göynük, Mudurnu ve Seben ilçelerinde ekiminin gerçekleştirildiğini ve ortalama 250 kg ve 300 kg arasında verim beklendiğini dile getirdi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir