Kapattırmak için değil yaşatmak için varız

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Cihan SAKAOĞLU - Kamera: Barış ESKİCİOĞLU

Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram düzenlediği basın toplantısında İLKSAN’ın (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) kuruluşundan geçirdiği zor süreçleri de kapsayan bir konuşma gerçekleştirdi. 19 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan İLKSAN delege seçimlerine Ümit Özşahin ve Gürkan Demirgen’in aday olacağını açıklayan Bayram, İLKSAN üyesi eğitim çalışanlarından destek beklediklerini açıkladı. Gerçekleştiren basın toplantısında Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı şu açıklamaları yaptı: 

‘’İLKSAN 1943 yılında ilkokul öğretmenleri sağlık ve sosyal yardım sandığı olarak kurulmuştur. 78 yıldır üyelerine birçok kalemde yardım ve desteklerini sürdürmekte olan İLKSAN 1990’ların başında hatırlanacağı üzere ‘’verdim ise ben verdim’’ sözü ile ülke gündemine gelmiş, tartışmalara neden olmuş bu süreç sandığımızın kayyuma devredilmesine kadar gitmiştir. 1996 yılında Türk Eğitim Sen üyeleri kayyumdan borç içerisindeyken seçimle seçim ile devir aldıkları İLKSAN’ı bugün 12 milyar civarında nakit varlık ve sayısız taşınmaz sahibi olarak yönetilir hale getirmiştir. Bu arada İLKSAN’ın bu birikimleri gerçekleştirirken üyelerine toplanda 4 buçuk milyar TL’yi aşkın karşılıksız yardımda bulunduğu gibi bir taraftan da ikraz hizmetlerini sürdürmeye devam ettirmektedir. Görünen odur ki bu birikim son zamanlarda birtakım merkezlerin iştahını kabartmaktadır. İştahı kabaran sendikal organizasyon önce geçtiğimiz seçimlerde İLKSAN’ı ele geçirmeye çalışmış fakat sandık üyeleri buna sandıkta izin vermeyince sandığın kapatılması ve mal varlığına el konulması için çaba sarf etmiştir. Bizler eğitim çalışanlarımızın birikim ve emekleriyle bu noktaya gelmiş olan İLKSAN’ımızın birilerine sorumsuzca peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu anlayışla 19 Haziran 2021 saat 09-17 saatleri arasında 50. Yıl Orta Okulu salonunda yapılacak olan İLKSAN ilçe temsilciliği seçiminde merkez ilçe adaylarımız Ümit Özşahin ve Gürkan Demirgen hocalarımıza ayrıca ilimize bağlı ilçelerimizde Türk Eğitim Sen, İLKSAN delege adaylarımıza İLKSAN üyesi eğitim çalışanlarımızın desteklerini bekliyoruz. Bu delege seçiminde Türk Eğitim Sen delegelerine vereceğiniz destek İLKSAN’ımızı yaşatmak ve geliştirmek için bir fırsat olacaktır. İLKSAN’ımızı kapattırmak için değil yaşatmak için buradayız Kamuoyuna saygı ile duyurulur. ‘’ 

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir