Kalp Haftası'nda pedal çevirdiler

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Gizem ÇELİK

Görüntü: Cennet ÇAKAN

Türk Kalp Vakfı'nın kalp sağlığının önemli  vurgulamak amacıyla düzenlediği 34. Kalp Haftası bisiklet turunda Bisikletliler Derneği, Tabiatın Kalbi Bolu Bisiklet Amatörleri Derneği ve Kızık Bisiklet Topluluğu  “Kalbini koru bisikletinle yaşama bağlan” sloganıyla pedal çevirdi. Beşkavaklar Mahallesi Kemal Sunal Parkında toplanan onlarca bisikletli Anıt Parka kadar bisiklet sürdü. 

Yapılan etkinlik hakkında açıklama yapan Bisikletliler Derneği Bolu İl Temsilcisi Emrullah Zenginoğlu;

"Tüm kalp dostları, bisiklet severler, çevre ve yeryüzü dostları olarak bizleri birbirine bağlayan bisikletimizin pedallarına bugün kalp farkındalığı için basacağız." diyerek etkinliğin amacından bahsetti.

"Pandemi döneminde kalp sağlığının ne derece önemli olduğunu bir kez daha gördük. Biz de Bisikletliler Derneği olarak kalp sağlığı farkındalığı etkinliklerine tüm gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz."  ifadelerini kullandı. 

"Entübe sürecinden bisiklet sürdüğüm için çıkabildim"

Yoğun Bakım Hekimi Akcan Akkaya da pandemi sürecinde hastanede koronalı hastaları tedavi ederken yaşadığı durumlardan ve kendisinin yaşadığı korona sürecinden bahsederek "7 günlük entübe sürecimin sonunda ayağa kalkabildiysem bunu bisiklet sürmeye borçluyum. Herkesi sağlıklı bir yaşam için bisiklet sürmeye davet ediyorum." diyerek sporun sağlık için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir