İzzet Murat Varrao zararlısına karşı sahada

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Varroa zararlısına karşı ilaçlama çalışmalarını yerinde ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Seben ilçesinde gerçekleştirilen çalışmaları ziyaret eden İzzet Murat '' Koruyucu önlemler ile olası sonuçların her zaman bir adım önünde yer alırız'' dedi.

İzzet Murat Varrao zararlısına karşı sahada
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Seben İlçe Müdürü Selçuk Güçbilmez eşliğinde Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Seben ilçesinde gerçekleştirilen çalışmaları ziyaret etti.  Gerçekleştirilen ziyarette üreticiler ile sohbet ederek bilgi alışverişinde bulunan Murat "Bal arılarının en önemli paraziti olan Varroa paraziti arı kenesi de diyebiliriz, bal arıların hemolenfini emerek koloninin zayıflamasına, ileri aşamalarda ise diğer hastalıklara karşı daha duyarlı hale gelmesine ve koloninin sönmesine kadar varabilecek sonuçlar doğurmaktadır. Bu zararlı ile mücadele de birliğimiz tarafından, oksalik asit buharlaştırma yöntemi uygulanmaktadır. Arılarda varroa zararlısına karşı 3 yıldır birliğimiz tarafından kovanda yavrunun olmadığı kış döneminde üreticilerimizin talepleri doğrultusunda mücadele faaliyetleri yürütülmektedir. Bolu genelinde ilaçlama faaliyetlerini yürüten birliğimize çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Koruyucu önlemler ile olası sonuçların her zaman bir adım önünde yer alırız. Üreten Bolu'muzun üreten üreticilerine kolaylıklar ve bereketli kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir