İZZET BAYSAL ÖLÜMÜNÜN 22. YIL DÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: ZEYNEP SUDE YAVUZ

GÖRÜNTÜ: CENNET ÇAKAN, GİZEM ÇELİK

Bolu’da kurmuş olduğu vakıf aracılığıyla eğitim ve sağlık alanında şehre birçok eser kazandıran hayırsever iş adamı İzzet Baysal, 22. ölüm yıl dönümünde BAİBÜ yerleşkesinde bulunan anıt mezarının başında törenle anıldı.

“BİZLERE BIRAKTIĞI MİRASLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Alişarlı “BAİBÜ ailesi olarak İzzet Baysal’ın eserlerine sahip çıkmayı ve onu gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceğiz. Bizlere bıraktığı miraslara sahip çıkacağız” dedi.

“İZZET BAYSAL VAKFINI UNUTMADILAR, UNUTMAYACAKLAR”

Törene katılan isimlerden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaptığı konuşmada gözleri doldurdu. Konuşmasında, merhum İzzet Baysal'ın ve vakfının unutulmayacağına şu sözlerle dikkat çekti:

“Bolu tarihinin, en azından benim bildiğim en kalabalık cenaze töreni ile kendisini defnedeli 22 yıl olmuş. Ama burada her yıl bu etkinlikler düzenleniyor, katılımcı sayısı hiç azalmıyor. Sağ olsun Bolulular üniversitemizin öğrencileri, ilimizde görev yapan protokolümüzün güzide mensupları hiçbir zaman İzzet Baysal’ı ve onun vakfını unutmadılar. Unutmayacaklarını da gösteriyorlar.”

“GURURLA İFADE EDİYORUM”

“Gururla ifade ediyorum İzzet Baysal'ın doğrudan emek verdiği bir Bolulu evladı olarak onun adının ilk verildiği lisenin öğrencisi olarak bu şehre hem milletvekili hem de belediye başkanı olarak hizmet verebiliyorsak onun yaptıkları, Bolu’ya kattıkları sayesinde.”dedi.

Sadece Bolu’muzun değil ülkemizin de yetiştirdiği ender, önemli, hayır lokomotifi”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yaptığı konuşmada merhum İzzet Baysal‘ın aramızda ruhaniyetiyle yaşamaya devam ettiğini belirterek şu cümleleri kullandı :

“Bugün İzzet Baysal rahmetli, eğitimden sağlığa Bolu’nun her tarafından örnek olmuş, örnek olmaya devam eden ve hayırlı amelleri, hayırlı manevi değerleri devam kısacası sevap kazanmaya devam bir yapıyla ruhaniyetiyle aramızda yaşamaya devam ediyor. Allah hepimize okul yaptırmayı, Allah hepimize hayırlı olmayı, hayırlı işler yapılabilmeyi nasip etsin. Bu vesileyle insanların gönlünde yaşamayı nasip etsin. 22 yıl sonra hiç azalmadan arkadaşından hayır duaları ile anılmaya devam edebilmek, demek ki hakikaten farklı bir yapıyı gerektiriyor. Kısacası, İzzet Baysal sadece Bolu’muzun değil ülkemizin de yetiştirdiği ender, önemli, hayır lokomotiflerinden bir tanesi.”

Düzenlenen anma törenine, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Güntekin, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Haluk Saygılı, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ile eşi Solmaz Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, akademisyenler ile idari personel, il müdürleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, hayırsever iş adamları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kur'an tilavetinin ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından okunan dua ve katılımcıların anıt mezara çiçek bırakmaları ile sona erdi.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir