İYİ PARTİ "KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİMLERE GİRECEĞİZ"

Yerel seçimler yaklaştıkça siyaset arenası da ısınmaya başladı. 2019 Yerel Seçimlerine İYİ Parti ile birlikte giren ve seçimi kazanan Tanju Özcan, partisi CHP'ye dönmenin mutluluğunu yaşarken, uzun süre sessizliğini koruyan İYİ Parti cephesinden önemli açıklamalar geldi. İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş, partilerinin tüm ülkede hür ve bağımsız bir şekilde seçimlere girme kararı aldığını hatırlatarak, Bolu'da da güçlü bir adayla seçimlere gireceklerini belirtti. Aktaş, bu seçimde CHP ile ortak aday çıkartmacaklarını net bir dille vurgulayarak, "Tanju Özcan'ın biz olmadan kazanabileceğini düşünmüyorum" dedi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Geçtiğimiz gün kameralar karşısına geçen Tanju Özcan, CHP'nin tek aday adayı olduğunu belirtmiş başka aday adayı çıkmadığı için partisinin doğal adayı olacağını söylemişti. İYİ Parti tabanından kendisine büyük destek geldiğini ve tabanda ittifakın devam edeceği yönündeki görüşünü kamuoyu ile paylaşan Özcan, %60'la seçimi kazanacağını iddia etmişti. 

İTTİFAK YOK, KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ

2024 Mart Yerel Seçimleri için gazetemize özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş, İYİ Parti yönetiminin aldığı kararla tüm ülkede seçimlere bağımsız bir şekilde girileceklerini ifade etti. Aktaş, İYİ Parti tabanında bu yönde güçlü bir istek olduğunu da belirten Aktaş, Bolu'da güçlü bir isimle seçmenin karşısına çıkacaklarını söyledi. İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş, "Genel seçimlerden sonra tabanımızdaki beklenti kendi başımıza girmemiz yönündeydi. Tabanımızın bu beklentisini genel başkanımızla, il başkanları düzeyinde yaptığımız toplantılarda defalarca dile getirdik. İttifak bize zarar veriyor diyemesek de, küçülttüğünü söyleyebiliriz. Bu bağlamda isteklerimiz oldu. Bizim isteklerimizi de dikkate alarak karar alındı. Bolu'da tek başımıza seçimlere katılacağız. Güzel de çalışmalarımız olacak İnşallah. Sadece ve sadece bu güne kadar açıklamamamızın tek sebebi, Cumhuriyet Halk Partisinden partimize ittifakla ilgili teklif geleceği yönünde bir beklentimizin olmasıydı. Bu da gerçekleşti zaten. O zamana kadar sessiz kalmayı yeğledik. Tabii ki genel merkezin tavrını ve Cumhuriyet Halk Partisini isteğinin kabul görüp görmemesi konusunda beklememiz gerekiyordu. Doğru olanı yaptığımızı düşünüyorum. Adaylarımız hazır. Şu anda partimizi gayet güzel temsil edecek başkan aday adaylarımız var. Onların içerisinden uygun olanı sadece bizim fikrimizle değil, yönetimdeki arkadaşlarımızın da takdiriyle adayımızı açıklayacağız" dedi. 

TANJU ÖZCAN'IN BİZSİZ KAZANABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

Mevcut Başkan Tanju Özcan'a 2019 Yerel Seçimlerinde parti olarak destek verdiklerini fakat bu seçimlerde kendi adaylarıyla Bolu halkının karşısına çıkacaklarını dile getiren Burhan Aktaş, "Benim de muhakkak bir tahminim var, açık ve net söyleyeyim: Bizsiz çıkacak arkadaşın kazanabileceğini düşünmüyorum. Genel seçimlerden önce yaşanan bazı durumlardan dolayı aşağı yukarı %2-%3 civarında bir oy kaybımız oldu. Onun geri geleceğini de düşünüyoruz. Diğer partiler adına fikir belirtme şansım yok, ama Tanju Özcan'ın bu seçimde bizsiz kazanabileceğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu. 

VAATLER BÜYÜK SONU HÜSRAN OLUYOR

İYİ Parti İl Başkanı Burhan Aktaş, seçim döneminde verilen vaatler üzerinden üstü kapalı olarak Tanju Özcan'ı eleştirerek, "Belediye hizmetleriyle ilgili, seçilmeden önce verilen vaatler gerçekten çok büyük oluyor; ancak yapılan işler çok küçük oluyor. Gerçekleştirilebilecek vaatler verilmesinde fayda görüyorum. Yapamayacakları işlerin de vaadini verilmesin; sonrası hüsran oluyor. 5 yıllık bir süre için çok büyük vaatler vermenin mantığı yok. 3 dönemlik bir başkanlık süresi içinde yaparım demek daha mantıklı geliyor, ama 5 yıla sığamayacak projelerin gerçekleşmediğini görmek insanları biraz da üzüyor açıkçası. Biz de akıllıca yapacağımız işleri vatandaşımıza anlatacağız; takdir yine Bolu halkının olacak" ifadelerini kullandı.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir