
Grand Kartal Otel yangını davasının 5. gününde itfaiye eri İrfan Acar savunmasını yaptı.
Acar, savunmasında:
“2016 yılında itfaiye eri olarak başladım. 2020 yılında ruhsat biriminde görevlendirildim. 16 Aralıkta otele gittim. Kapıda karşıladılar. En üst katından en alt katına kadar girmediğim yer kalmadı. Yangın çıkışları uygun değil. Acil aydınlatmalar yok. Spring sistemi yok. Dumanı algılama sistemi var. Panoya baktığımda arıza lambaları yanıyor. İkinci acil çıkışları olacak. Bunları ayın 16’sında tespit ettim. Tespitler için beni kimse aramadı. İptal için 28 Aralıkta kafeye gittim 70 metrekare kafe. Kafede istenilen şartlar vardı. 2021 ya da 2022 yılında adliyedeki kafeyi denetledim. Orası da 80-90 metrekareydi tahmini. Orada da sadece kafeye baktım. Tüm binaya bakmadım. Ben gittim denetledim. Eksikleri tespit ettim. Herkes bu olayda eksiklikleri gördü.” ifadelerini kullandı.
Savunmasının alınmasının ardından mahkeme başkanı Acar'a “Sen otelden kimseyle görüşmedim diyorsun ama Kadir Özdemir ve Kenan Coşkunla denetimden sonra görüşmüşsün.” dedi.
İrfan Acar, mahkeme başkanına “Denetime gitmeden önce haber veririz. O konuşmalar o yüzdendir. Eksik listesini Kenan Coşkun biliyordu.” şeklinde yanıt verdi.
Mahkeme Başkanının “Rapor iptal tarihi 25.12.2024’te Kenan Coşkun izinli miydi ?” sorusuna ise İrfan Acar, “Evet izinliydi. Yerine ben bakıyordum.” dedi.
İrfan Acar, savunma esnasında kürsüde bayıldı. Sağlık ekipleri müdahale etti. Duruşmaya ara verilerek salon boşaltıldı.