İstikbal Göklerdedir!

İstikbal Göklerdedir!
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafından hazırlanan ve Bolu Bağışçılar Vakfı’nın destekleriyle hayata geçirilen Gökyüzü Bilim Şenliği, Bolu Bilim ve Sanat Merkezi’nde dev teleskopla gerçekleştirilen uzay gözlemi ile sona erdi.  

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nden 45 öğrencinin katıldığı Gökyüzü Bilim Şenliği, uzay alanında çalışma yapmış bilim insanlarının online konferansı ile başladı. Çeşitli atölye çalışmaları ve etkinliklerle devam eden programda, öğrenciler bir alışveriş merkezinde kurdukları stantta hayata geçirdikleri projeleri ve kendi ürettikleri dronları tanıttı.  

Gökyüzü Bilim Şenliği programı kapsamında Bolu Bağışçılar Vakfı’nı ziyaret eden ve vakıf çalışmaları hakkında vakıf yöneticilerinden bilgi alan katılımcı öğrenciler etkinliğin son gününde Bolu Bilim ve Sanat Merkezi’nde bulunan dev uzay teleskobu ile gökyüzü gözlemi yaptı.  Bolu Bilsem eğitmenlerinden teleskoplar hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra dev teleskopla takım yıldızlarını, Jüpiter’i ve Ay’ı izledi.  Bilsem eğitmenlerinin kendi imkanlarıyla yaptıkları başka bir teleskopla diğer gök cisimlerini de inceleyen katılımcı öğrenciler böyle bir programda yer aldıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.  

Gökyüzü Bilim Şenliği hakkında bilgi veren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Proje Destek Ofis Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Uğur Soykan, “Gökyüzü Bilim Şenliği bu yıl Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yapılıyor. Proje destek ofisi olarak biz de bu etkinliğe koordinasyon sağlıyoruz. Projemiz toplamda 4 ayaktan oluşuyor. Birincisi akademik camiada bu alanda bilinen bilim insanların katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bir online eğitimimiz oldu. Dada sonrasında öğrencilerimiz halka açık bir yerde bu tutkuyu halka da aşılamamız için atölye çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Hemen ardından Bolu’nun Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin tanıtımı için Gölcük gezisi, Bolu Bağışçılar Vakfı gezisi ve diğer organizasyonları gerçekleştirdik. Son olarak da burada Gökyüzü Bilim Şenliğinin esas etkinliği olan gökyüzünü gözlem için Bilsem’de toplanmış bulunmaktayız. Bu etkinliğe bağışta bulunan Bolu Bağışçılar Vakfı’na, Beypiliç’e Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz. 6 tane üniversiteden katılım var. Ayrıca Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nin de katılımı var. Bu üniversitelerimiz; Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Afyon Karahisar Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi. Bu Üniversitelerden de katılan arkadaşlarımızın hepsi yarışmalarda ciddi dereceler almış ve hepsinin de ekibi olan arkadaşlar” ifadelerini kullandı.  

Vakıf olarak Bolu’da gerçekleştirilecek bilim ve eğitim alanındaki projelere destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya “Bolu Bağışçılar Vakfı olarak biz de bilhassa bilim ve girişimcilik temelli projelere hibe desteği veriyoruz. Öğrencilerimiz, üniversite hocalarımız, sivil toplum kurumlarımız bu alanlarada çok değerli projeler üretiyorlar ama fon destekleri bulma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Fakat Bolu bu konuda şanslı çünkü Bolu Bağışçılar Vakfı bilhassa bilim ve girişimcilik projelerine önümüzdeki 10 yıl boyunca öncelikli olarak hibe desteği verecek” şeklinde konuştu.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir