"İstanbul'dan Bolu'ya tek başına bir hanımefendi gidemez"

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Oda TV'nin yaptığı habere göre, Nurettin Yıldız, sosyal medyadan kadın bir  takipçisinin 'kadınların araba kullanmasının dinen sakıncası olup olmaması' sorusu üzerine ilginç bir yanıt verdi. Nurettin Yıldız, kadınların en fazla yalnız olarak 90 kilometre seyahat edebileceğini belirterek, "İstanbul'dan Bolu'ya tek başına bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez” dedi. 

İşte Oda TV'nin o haberi:

“Altı yaşındaki kızlar evlenebilir” dair fetvasıyla bilinen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, sosyal medyada takipçisi bir kadından gelen “Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?” sorusuna kadınların araba sürmesinin “ahlaki sıkıntı” yaratabileceği yanıtı verdi.

Yıldız, şunları anlattı:

“Diyoruz ki araç kullanmanın kadını erkeği olmaz. Eğer bir toplumda bir örfte kadınlar araç kullanıyorlarsa erkekler gibi kullanırlar. Ama araba kullanmanın kadına ahlaki bir risk getirme ihtimali olan bir ortam söz konusuysa; savaş ortamı gibi, devletin otorite zafiyeti gösterdiği bir bölge olması gibi bir sıkıntı varsa bu kadının zaten kendi iffetiyle ilgili düşünmesi gereken, can sağlığı ile ilgili düşünmesi gereken bir mesele.”

Kadınların “yanlarında mahremleri olmadan” 90 kilometreden fazla araba kullanmalarının haram olduğunu ileri süren Yıldız, “Fıkıh açısından yani dinimizin hükümleri açısından tek sorun kadının direksiyonun başında yanında mahremi yokken 90 km’den fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz kadının 90 km'den fazla bir yere bir tane iki tane üç tane kadın da olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır. Mesela İstanbul'dan Bolu'ya tek başına bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez” ifadelerini kullandı.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • semiha (4 yıl önce)
    TURK KADINININ ÇÖLDE YAŞADIĞINI, KULLANDIĞI ARACIN DEVE OLDUGUNU MU ZANNEDİYOR BU BEYİN FUKARASI. YETMEDİ Mİ SAPIKLIKLAR. DAHA ONCE DE 6 YAŞINDAKİ YAVRULARIMIZIN EVLENDİRİLEBİLECEĞİNİ SOYLEYEBİLECEK KADAR SUBYANCI , SAPIKLIK DAVRANIŞLARI SERGİLEYEN BU ADAM DERHAL HASTANEDE TEDAVİYE ALINMALIDIR. AKSİ HALDE KURSLARDAKİ EVLATLARIMIZA UYGULANAN TACİZLERE ENGEL OLAMAZSINIZ . ÇÜNKÜ NURETTİN YILMAZ GİBİ HOCALARI VAR .. BİR TANE DEGİL MALESEF .SAYILARI DA EPEY FAZLA
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir