
Haber: Elif Su Arslan
Bolu Milletvekili İsmail Akgül Bolu’da yaşayan vatandaşlarımızın en büyük sıkıntı yaşadığı konunun otopark sıkıntısı olduğunu belirterek Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ağır sözlerle eleştirdi. Akgül, “Bir şey söylediğimiz zaman insanlar, bu hemşerilerimiz bize siyaseten bir şey söylediğimiz için hemen her şeye hızlı bir reaksiyon gösteriyorlar. Bakın biz seçim süreçlerini tamamladık. Uzun bir süre önümüzde seçim yok. Biz belediyeyle ilgili bir şey söylediğimizde bunu siyaseten söylemiyoruz.Belediye’nin yaptığı iyi işleri taktir ediyoruz.Değil mi? Çevre temizliği ile alakalı bir hassasiyet gösteriyor.Bravo diyoruz Sayın Başkan.Ama yapılan projelere baktığımızda, elimizde ne var diye sorduğumuzda, bir şuradaki benim ofisime yakın olan bir camimiz,Kanal Yolu Projemiz, onunda%70’e eski tanımlanan Bakan Yardımcımız ve Alaattin Yılmaz Bey'in projesi. Bizim eski bir otoparkımız vardı. Biz orayı düzledik. Hiçbir anlam ifade etmeyen, oradaki esnafın da hatta iş yapamayacağı bir şekilde özel olarak tasarlanmış bir meydan haline geldi. Yani orada dükkanlar yaptığınız çok güzel ama insanlar oraya nasıl alışveriş yapacak ? Aracını nereye çekecek? Onu kimse hesap etmemiş. Burada katlı otopark zemin altına yapılabilir veya diğer alanda yine bir sürü boşluklarımız var. Burada katlı otopark yapabiliriz” dedi.
“Hiçbir şey yapmadan takdiri toplayan tek siyasetçi burada”
“Eski bizim o Cumhuriyet Caddesi'nde olan bir kafenin olduğu yerde var. Oraya bir plan yapılmıştı. Ama tabii ki bizim belediye başkanımız maalesef insanların gözünü o kadar güzel boyuyor ki, hiçbir şey yapmadan takdiri toplayan tek siyasetçi burada. Bakın gerçekleri söylüyorum. Burada hiçbir şey yapmadan takdir edilen tek siyasetçi. Güzel espri yapıyor herhalde. Ondan bizim insanımız projeye bakmıyor. Proje olarak değerlendiremiyor. Yani biz bunu seçim olarak söylemiyoruz ki. İnsanlar çıktığında Cumhuriyet Caddesi'nde bugün araba çekecek yer bulamıyorsun. İzzet Baysal Caddesi trafiğe kapalı. Malzeme indir bir mülk için bile esnaf orada problem yaşıyor. Kargo gelemiyor. Sucu giremiyor. Biz burada nasıl yaşamımızı devam ettirmeye çalışacağız? Sen Karaçayıra arabayı çekip Tabaklar Mahallesine yürümek zorunda kalıyorsun. Yani sucu ne yapacak? Taşıma hazır su. Sucular, İzzet Baysal Caddesi'nde oturanlar su siparişi veriyor. Sucu getirmiyor. Niye? İki yüz elli metre yürüyecek, beş kat çıkacak. Adam da haklı. Diyorum ya, mevcut otoparkın yapılabileceği bir sürü alan var. Ama maalesef ki maalesef, Bolu ile alakalı derdi olmayan yöneticilerimiz, belediyemiz, bu konuda en büyük vebalde Sayın Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Beyefendi ve yönetiminde. Yani bir yıllık daha süre geçirdiler. Elle tutulur. Henüz bir tane projeyi hayata geçirmediler. İnşallah yaparlar diye tahmin ediyoruz. Bizim üzerimize milletvekili olarak düşen bir şey varsa, biz Bolu için siyasi bir ayrımcılık yaparsak, biz de aynı hassasiyetsizlikle bizim hemşehrilerimiz suçlasın. Sen de siyaseten burada engel oluyorsun. Belediyeye taş koyuyorsun desinler.”
“Cumhurbaşkanlığı süreci için bir kırk fırın ekmek yesin”
“Bize gelen hangi taleple, hangi Bolu üzerine yapılabilecek projeyle alakalı sessiz kalmışız. Dile getirmemişiz. Bunu dile getirmekten korkmuşuz. Bunu söylesinler. Biz Bolu için yapılabilecek her işte varız. Bolu Belediye Başkanımız da Bolu için mücadele etmeye tekrar tekrar davet ediyoruz. Yani ilk önce Bolu'dan bir çıksın. Sonra Cumhurbaşkanlığı süreci için bir kırk fırın ekmek yesin. Sonra baktık ki Bolu şaha kalkıyor. Hep beraber destekleyelim mi? Ama ilk önce bir kırk fırın ekmek yiyip Bolu'nun içinden bir çıksın Sayın Belediye Başkanı.”
Bolu Atatürk Stadyumun depreme dayanıklı olmaması sebebiyle kapatılmasına yönelik Bolu Milltvekili İsmail Akgül,” Boluspor’umuz da balık sırtı vaziyette, yani play-off ile düşme hattı arasında seyrediyor. Ve bu, futbolcularımızın, taraftarımızın, hemşerilerimizin moral ve motivasyonunu büyük ölçüde etkiliyor” dedi.
“Boluspor inşallah maçlarını burada oynamaya devam edecek”
“Bakan Bey, 2019 döneminde de, daha öncesinde de diğer bakanlarımız, Gençlik ve Spor Bakanları, son dönemde de mevcut Gençlik ve Spor Bakanımız, hem Boluspor ziyaretinde hem de Bolu ziyaretinde hemşerilerimize Bolu Stadı’yla alakalı bir teminat verdiler, bir söz verdiler. Biz bunu defalarca hatırlattık. Hatırlarsınız, ilk milletvekili olduğumuz süreçte de biz bunu Meclis kürsüsünden dile getirdik. Sonra önergelerle hatırlattık. AK Partili bürokratlarımıza, siyasilerimize de bu konuyu defalarca ilettik. Ama gördük ki 2025 yılı yatırım planlamasının içinde Boluspor Stadyumu söz konusu değil.Evet, temennimiz şu: Tabii ki Boluspor Stadyumu şu an itibarıyla güçlendirilecek. Boluspor inşallah maçlarını burada oynamaya devam edecek ama geldiğimiz son süreçte umuyoruz ki bu kaos, bu sorun bir faydaya dönüşür, Bolu için bir kazanca dönüşür ve Bolu bu dönemde inşallah yeni bir stadyuma kavuşmuş olur. Ama bu sadece bu dönemin sorunu değil. Yıllar öncesine, on yıl öncesine dayanan bu sıkıntı, maalesef dönemin siyasilerinin ve bürokratlarının görmezden gelmesiyle günümüze kadar taşınmıştır. Artık birisi buraya neşter vurmak durumunda kaldı. Ama hep beraber yine bu işin altından kalkacağımıza inanıyoruz. Mevcut stadyum yapılana kadar bu güçlendirmeyle eski stadyumumuz kullanılmaya devam edecek. Akabinde yeni stadyumun hayata geçmesiyle alakalı ben şahsım adına tüm gücümle bunu dile getirmeye, bu konuda mücadele etmeye, Bakanlığı rahatsız etmeye, diğer milletvekillerimizi de bu konuda aynı yönde hareket etmeye davet edeceğim.”
Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Kartalkaya Grand Kartal Otel’de çıkan yangında hayatını kaybeden 78 vatandaşımıza tekrar baş sağlığı dilediğini belirterek sözlerine devam etti.
“Kim suçlu, kim değil, bu polemiklerden bir şey anlamayız”
“Hukuki süreç çok sancılı bir şekilde buraya kadar geldi. Belediye, Bakanlığı suçladı; Bakanlık, belediyeyi suçladı; Özel İdare yetki alanında dediler vs. Vatandaş olarak biz teknik konulardan anlamayız. Kim suçlu, kim değil, bu polemiklerden bir şey anlamayız. Biz net sonuca bakarız. O yüzden burada kirli siyasetin birbirine suç atmasıyla bir çözüm elde edilemeyecek. İnşallah bundan sonraki süreçlerde benzer felaketlerin yaşanmaması için hep birlikte ne yapabiliriz, buna bakmamız lazım. Hızlı bir şekilde de gerekenin yapılması, adaletin en kısa sürede yerine getirilmesi gerekiyor.Komisyonda görevli arkadaşlarımız var. Oteli sık sık incelemeye gidiyorlar, diğer siyasi partiler de gidiyor. Ama bunu çok doğru bulmuyorum. Teknik konuda bilgisi olmayan, yangın konusunda uzmanlığı olmayan kişilerin sürekli Kartalkaya’daki otele gidip, içeride çizmeleriyle fotoğraf çektirmesi doğru değil. Çünkü orada olay yeri inceleme ekipleri farklı bir kanıta, farklı bir bulguya ulaşabilir. Bu süreçte olay yerine zarar verdikleri kanaatindeyim. Buradan tekrar yetkililere sesleniyorum: Konuya hâkim olmayan, teknik bilgisi ve yetkinliği bulunmayan kişilerin otel içerisinde sürekli dolaşmasına müsaade edilmemeli.
Burası fotoğraf çektirme müzesi değil, 78 canın kaybedildiği bir facia merkezi. Bundan sonra benzer faciaların yaşanmaması için ne yapılabilir, ona bakmamız lazım. O yüzden burada hassasiyet bekliyoruz. Yargı süreci devam ederken “şu suçludur, bu suçludur” dememiz doğru olmaz. Ama buradaki tüm kurumlar vebal altındadır. En kısa sürede yargı sürecinin sonuçlanmasını bekliyoruz. Tekrar memleketimize başsağlığı diliyorum.Bolu, kış turizminin önemli merkezlerinden birisiydi. Bu yangın, Bolu’nun kış turizmini nasıl etkiler ve bu olumsuz görünüm nasıl pozitife çevrilebilir?Bu facia, maalesef sadece Bolu’yu değil, tüm Türkiye turizmini şu an kısmen de olsa olumsuz etkiledi. Otel denetimlerinde en ufak bir eksiklik bile yetkilileri tedirgin eder hale getirdi. Yaşanan tutuklamalar ve yargılamalar nedeniyle işletmeciler endişeli. Ancak süreç toparlanabilir. Şu anda Kartalkaya’da faaliyet gösteren işletmeler var. Sağlıklı ve kaliteli bir denetimden geçtikten sonra turizme devam edeceklerdir.
Bunu olumlu yöne çevirmek için neler yapılabilir? Öncelikle, Bolulu vatandaşlarımızın da kayak turizminden faydalanabileceği daha erişilebilir projeler geliştirilebilir. Çünkü kayak turizmi oldukça pahalı bir alan. Bolulu vatandaşlarımızın büyük bir kısmı, şehirlerine bu kadar yakın olmasına rağmen Kartalkaya’yı hiç görmemiştir veya kayak yapmamıştır. Özel idare, belediye, üniversite ve ticaret odası iş birliği yaparak Bolulular için uygun fiyatlı bir kayak merkezi oluşturabilir. Bu, hem vatandaşlarımızın faydalanmasını sağlar hem de şehrimizin tanıtımı için bir fırsat yaratır. Zaman her şeyin ilacıdır. Ama umuyoruz ki böyle felaketler tekrar yaşanmaz ve Bolu, doğasıyla, turizmiyle gündeme gelir. Son dönemde Bolu, sık sık felaketlerle anılmaya başladı. Yeni projelerle şehrimizi daha cazip hale getirmek zorundayız