“İŞÇİSİNE SAHİP ÇIKMADI, MENGEN’E NASIL SAHİP ÇIKACAK?”

AK Parti Mengen Belediye Başkan Adayı Vural Turan ile ilgili ortaya çıkan bilgiler şok etkisi yarattı. Pazarköy’de bulunan fabrikasında yaklaşık bir yıl önce kaçak mülteci işçinin hatası sonrası kolundan sakatlanan Kezban Sarıbaş yaptığı açıklamada “Ben Afgan işçinin hatası sonrası kaza geçirdim ve benim arkamda durmadı. Ayrıca arkamda durmadığı gibi bana iftiralar attı. İşçisine sahip çıkmadı Mengen’e nasıl sahip çıkacak” dedi.

“İŞÇİSİNE SAHİP ÇIKMADI, MENGEN’E NASIL SAHİP ÇIKACAK?”
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Volkan Yılmaz

31 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti Mengen Belediye Başkan Adayı Vural Turan’ın, Pazarköy’de bulunan fabrikasında kaza geçiren bir işçisi ile mahkemelik olduğu ve kaçak mülteci işçi çalıştırdığı ortaya çıktı. Yaklaşık 8 yıl boyunca Vural Turan’ın sahibi olduğu Pazarköy’de bulunan Turan Orman Ürünleri’nde çalışan Kezban Sarıbaş, 5 Nisan 2023 tarihinde mesai saatleri içerisinde Afgan bir mülteci işçinin hatası sonrası kaza geçirerek hastanelik oldu. Kazanın ardından hasteneye kaldırılan yaralı kadın 4 farklı operasyon geçirmesine rağmen eski sağlığına kavuşamadı ve kolundan engelli kaldı. Kazanın ardından Turan Orman Ürünleri sahibi olan ve şu anda AK Parti Mengen Belediye Başkan Adayı Vural Turan ile yaptığı görüşmede olay anının kamera kayıtlarının silindiğini öğrenen ve Vural Turan’ın arkasında durmadığını gören Kezban Sarıbaş mahkemeye başvurdu. 

“BENİM ARKAMDA DURMADI VE BANA İFTİRALAR ATTI”

Henüz mahkeme süreci devam eden Kezban Sarıbaş gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Vural Turan’ın arkasında durmadığını ve durmadığı gibi kendisine iftiralar attığını belirten Kezban Sarıbaş yaptığı açıklamada “Yaklaşık 8 yıldır Turan Orman Ürünleri’nde çalışıyordum. 5 Nisan 2023 tarihinde kaza geçirdim. Benim arkamda durmadı ve arkamda durmadığı gibi bana iftiralar attı. Ayrıca kamera kayıtlarını da sildiler. Afgan kaçak işçi çalışıyordu. Biz çalışmasını istememiştik ama bizim yanımıza getirdiler. Onun yapmış olduğu hatayla kaza geçirdim. 4 kez operasyon geçirdim ve şu an kolumdan engelli kaldım. Çalışamıyorum mağdur oldum. Şu anda Vural Turan ile mahkemem sürüyor. Ayrıca mahkemeyi açtıktan sonra öğrendik ki sigortamız yatmasına rağmen bilgimiz dışında işe girdi çıktılar yapılmış. Vural Turan bana tazminat ödemek istemedi ve mahkemenin reddini istemiş, şu anda mahkemenin kararını bekliyoruz. Bir tek eşimin maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz. Beni mağdur ettiler. Ben artık çalışamıyorum. İşçisine sahip çıkmadı, Mengen’e nasıl sahip çıkacak” dedi. 

“BENİM GİBİ BİRÇOK MAĞDUR KİŞİ VAR”

Mağdur edildiğini ve kendisi gibi birçok işçinin olduğunu belirten Kezban Sarıbaş “Ben mağdur edildim ama benim gibi birçok kişi daha var. Onlardan da bazıları mahkemeye başvuru yapmış sanırım. Ama bir çok isim fabrikada geçirdiği kazalar sonrası yaralandı ve mağdur oldu. Ben mahkemey başvururken evet kendim için başvurdum ama bundan sonra kimse de mağdur edilmesin diye mücadelemi sürdürüyorum. İnşallah başka kazalar olmaz ve çalışan arkadaşlar mağdur olmaz” şeklinde konuştu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir