İndirim için öğrenci olman yetmez

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Cihan SAKAOĞLU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 1 Ekim’de gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısının ardından dün basın toplantısı düzenledi. Özcan, üniversitelerin açılmasıyla daha fazla gündeme gelen ulaşım sorunu hakkında açıklamalarda bulundu. Öğrenciler tarafından gelen şikayetleri değerlendiren Özcan konu ile ilgili ‘’Üniversitedeki bölümler ders programlarını bir açıklasınlar biz ona göre bu yığılmaların önüne geçecek şekilde öğrencinin daha çok üniversiteye çıkacağı ve ineceği saatlerde sayılarımızı arttıracağız.’’ dedi. Ayrıca üniversiteli öğrencilere bir çağrıda bulunan Başkan Özcan, öğrencilerin birinci ikametgahlarını Bolu’ya almadıkları taktirde indirimli ulaşımdan yararlanamayacaklarını bildirdi. Bu durumun gerekçelerini de belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklamaları şu şekilde: 

GÖREVE GELDIĞIMIZDE EN FAZLA ŞIKÂYET ALDIĞIMIZ KONU ULAŞIMDI 

Ulaşım sistemiyle ilgili şoförlere danışılmadan bir sistem 2014’te yürürlüğe konulmuştu. Ben göreve geldikten sonra en fazla şikâyet aldığımız konu ulaşımdı. Kovid döneminde ulaşım sektöründe görevli kooperatiflerimizle görüşerek onların talepleri doğrultusundaki belediyemiz geçmişte yüzde 7 komisyon alırken yüzde 7’lik komisyonu tamamen ortadan kaldırmak suretiyle onların isteği doğrultusunda yeni sisteme geçtik. Hatta şoförler odası başkanımız mecliste gelip konuşma yaptı. ‘’Bu bizim talebimiz belediye bize dayatmıyor, biz istedik bunu oy birliğiyle geçmesini istiyoruz’’ dediler. Bu sisteme geçtikten sonra şu an da şoför esnafımız mutlu. Şikayetler de önemli ölçüde azaldı.  

DERS PROGRAMLARI VE SINAV TAKVIMINE GÖRE SEFER SAYILARINI ARTTIRACAĞIZ 

Üniversitemiz bugün açıldı. Elbette ilk günlerde bir karmaşa yaşanıyor. Sadece bu konuyla ilgili değil. Ulaşım işini çözmek bizim görevimiz yönetimi ile de görüşüyoruz. Bizim onlara uygun olarak otobüs saatlerimizin ve seferlerimizin sıklıklarını ayarlamamız lazım. Üniversitedeki bölümler ders programlarını bir açıklasınlar biz ona göre bu yığılmaların önüne geçecek şekilde öğrencinin daha çok üniversiteye çıkacağı ve ineceği saatlerde sayılarımızı arttıracağız. Otobüs yönünden bir sıkıntımız yok.  

İKAMETLERINI BOLU’YA ALMADIKLARI TAKTIRDE INDIRIMLI ULAŞIMDAN YARARLANAMAYACAKLAR 

Üniversiteli kardeşlerimize bir çağrım var. Üniversiteli kardeşlerimiz birinci ikametgahlarını Bolu’ya aldırmadıkları takdirde indirimli uygulamalardan faydalanamayacaklar. Sebep ne? Burada da Bolu halkını düşündüğüm için. Senenin 9-10 ayında Bolu’da yaşıyorsun, Bolu’nun suyundan, alt yapısından faydalanıyorsun, indiriminden faydalanıyorsun e kardeşim bari ikametini buraya aldır da bende senin üzerinden İlbak’daki gelirimi arttırayım, Bolu’ya daha fazla hizmet vereyim. Bunu da istemek benim hakkım diye düşünüyorum.  

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir