
İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan HDP il ve merkez ilçe binasının önüne, parti bayraklarının asılmasına tepki gösteren vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile parti binasının önünde toplandı. Şehit haberlerinin geldiği günlerde yapılanın provokasyon olduğunu düşünen öfkeli kalabalığa parti binasından bir kişinin “Demokratik hakkımızı kullanıyoruz “ şeklinde seslenmesi üzerine, gerginlik daha da arttı. Polis HDP il başkanlığının bulunduğu iş merkezinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
Işıkları kapatıp kapıları kilitlediler
Parti önünde vatandaşların toplanmaya devam etmesi ve gerginliğin tırmanması üzerine parti binasında bulunan HDP’liler ışıkları kapatıp kapıları kilitledi. Bina önünde toplanan kalabalık “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları atarak HDP’lilere tepki gösterdi. Gruptan bir kişi merdivenle çıktığı direkten HPD bayraklarını indirdi. İndirilen bayraklar ateşe verildi.
“Terör örgütünün siyasi kolu Bolu’da bayrak asamaz!”
Gerginliğin tırmanması üzerine MHP Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil ve Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül olay yerine geldi. Toplanan kalabalığa hitap eden İsmail Akgül , “Bizler Bolu’da bu tür olaylara hiçbir zaman izin vermedik ve vermeyeceğiz. Terör örgütünün siyasi kolu Bolu’da bayrak asamaz astırtmayız. Biz bu akşam görevimizi yaptık bundan sonrası da güvenlik güçlerimizin işi. Gerekeni yaptık şimdi evlerimize dağılalım” dedi. Grup ülkücü yemini ettikten sonra olay yerinden ayrıldı.
Gurubun dağılmasının ardından partide saklanan HDP’liler, binadan çıkarıldı.































