Hayvanlar artık can olarak kabul edilecek

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Cihan SAKAOĞLU - Kamera: Barış ESKİCİOĞLU

Ak Parti'nin "Hayvanları Koruma Kanun" teklifinin TBMM Başkanlığına sunduğu yasa teklifinin TBMM’de onaylanmasının ardından petshoplarda kedi ve köpek satışı yasaklandı. Ayrıca bu kanunla birlikte ev hayvanları sahibinin borcundan dolayı haczedilmeyecek, hayvanlar dijital kayıt altına alınacak. Hayvanlar ‘Süs’ veya ‘'Mal'' olarak değil ‘'Canlı'' olarak nitelenecek. Hayvanların petshoplarda bulundurulamaması kararını TV Bolu olarak veteriner hekim ve petshop sahibine sorduk.  

Yasa biraz daha kapsamlı olsaydı daha iyi olurdu 

(Çiğdem kılıçaslan)Ben çok mutluyum aslında. Hayvan satışlarının petshoplarda olmamasını zaten ben istiyordum. Ben de bir petshop sahibiyim ama bende hayvan satışı yok. Ruhsatımda var canlı satışında ama bende satış yok. Çok sevindim buna açıkçası. Ayrıca bir de Bolpati Derneği’nin başkan yardımcısıyım. 3 sene oldu ben bu dükkânı devralalı, 3 sene önce burada deli gibi hayvan satışı yapılıyordu. Ben buna karşıydım. Burayı devraldım. Hayvan satışım yok buna mutluyum ama dediğim gibi yaşa çok şey gelmedi bana biraz daha kapsamlı olsaydı daha iyi olurdu.  

Çok güzel ve yerinde bir karar 

(Ömer Erbaş) Satışın yasaklanması çok güzel ve yerinde bir karar çünkü hayvanlar kapının dışında veya içeride sıkışık bir ortamda, oksijensiz bir ortamda, sıkışık stresli bir ortamda bir ürün gibi satılıyor. Ben buna karşıyım, bu kötü bir şey tabi ki. Bundan sonra ne olacak? Yasamız gereği petshoplar yine hayvanlarını satacak ama tek şey dükkânın içerisinde bulunduramayacak veya kapı önlerinde hayvanları sergilemeyecek, pazarlayamayacaklar. Üretim çiftliklerinde üretilecek ve müşteriler de bunu katalogdan bakarak hayvanlarını seçecek, karar verecek ve üretim çiftliğinden alacak. Bundan sonra petshoplarda kedi, köpek, evcil hayvan bulunmayacak. Bu çok güzel ve yerinde bir karar.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir