Hak-İş Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan'dan Tanju Özcan'a Ağır Kınama

Hak-İş Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan'dan Tanju Özcan'a Ağır Kınama
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanına yönelik, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesini olumlu buluyoruz. Bolu Belediye Başkanlığından da istifa etmesini istiyoruz" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 16 Mayıs'ta Bolu Belediye Meclisinde gerçekleşen toplantıda AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar'ın oylama esnasında el kaldırması sonrasında ''Bana niye el sallıyorsunuz, ben evliyim'' şeklinde  açıklamada bulundu. Hak-İş Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan, Özcan'ın komuoyunda büyük tepki toplayan ifadeleri sonrasında AK Parti Belediye Meclis üyesi ve Hak-İş Konfederasyonu Bolu İl Başkanı Hacer Çınar'a destek için ziyarette etti. 

''Kamu görevinde yapması gerekenleri ihlal etmiştir''

Arslan'ın ziyaret sonrası gerçekleştirdiği basın açıklamasında meclsiin kamu kurumu olduğunu dile getirerek ''Bolu Belediye Meclisi bir kamu hizmeti yapıyor. Meclis çalışmaları bir kamu hizmetidir. Kamu hizmeti vermekle yükümlü olan meclis üyeleri ve belediye başkanının, kamu hizmetinin yapılması sırasında ayrımcılığı, özellikle şiddet ve tacizi en ağır şekilde uygulayarak, aslında kamu görevini de istismar etmiştir. Kamu görevinde yapması gerekenleri ihlal etmiştir'' açıklamalarına yer verdi. 

''Bu bir cinsiyetçi yaklaşımdır''

Arslan, Özcan'ı sergilediği davranıştan dolayı kınadığını belirterek, ''Seçimle gelmiş bir belediye başkanının kadın olmaktan öte bir insan olarak her şeyden önce, bir insana yakışmayacak tutum ve davranışını şiddetle kınıyoruz. Bu bir cinsiyetçi yaklaşımdır. Demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere inanmış, uluslararası sözleşmelere bağlılığını ifade eden ve aynı zamanda da milletten aldığı emanete ihanet etmeden hizmet yapması gerekenlerin bunu her seferinde olduğu gibi bu sefer de çiğnemiş olması üzüntü verici'' açıklamalrında bulundu. 

''İstifa gerçekleşinceye kadar mücadelemizi bu anlayışla sürdürmeye devam edeceğiz''

CHP'nin Özcan'a karşı olan ihraç girişimini olumlu karşılayan Arslan, ''Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu belediye başkanına yönelik almış olduğu, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesini olumlu bir gelişme olarak buluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne de hiçbir siyasi partiye de yakışmayacak bir tutum, davranış içinde olan bu belediye başkanının sadece partilerinden değil, Bolu Belediye Başkanlığından da istifa etmesini istiyoruz. Bu istifa gerçekleşinceye kadar mücadelemizi bu anlayışla sürdürmeye devam edeceğiz'' ifadelerine yer verdi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir