Hacı Şerafettin Tunç Çocuk Polikliniği hizmete başladı

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN

Geçtiğimiz yıl aralık ayının sonunda Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı incelemede Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum Hastanesi Çocuk Polikliniği binasının artık kullanılamaz hale geldiğini tespit etti. Durumu öğrenen Köroğlu Gençlik Teşkilatı Başkanı Mahmut Alan konuyu Almanya’da ticaretle uğraşan ve Bolu’ya hayır yapmak isteyen Tunç kardeşlere bildirdi. Poliklinik tadilatı için yapılması gerekenler hesaplanarak oluşturulan toplam tadilat bütçesi Tunç kardeşlere Alan tarafından iletildi. Tadilat bedelini kabul eden ve çalışmalar için kolları sıvayan Tunç kardeşler 6 aylık tadilat ve yapım işinin ardından çalışmaları tamamlayarak polikliniği sağlık müdürlüğüne teslim etti.

BOLU’DAN HİÇ KOPMADILAR

Virane halden, modern ve kullanışlı hale gelen polikliniğin tadilat süreci ile ilgili Köroğlu Gençlik Teşkilatı Başkanı Mahmut Alan ş değerlendirmeleri yaptı:

İlk başta Bolu halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Almanya’da yaşayan fakat Bolu Dörtdivan’lı olan Nurullah Tunç ve Abdullah Tunç abilerimiz var. Kendileri Bolu’dan hiç kopmadılar. Ramazan’da pandemi de devamlı olarak burasıyla ilgili hiç bağlarını koparmadan ihtiyaç sahibi insanlara ellerinden geleni yaptılar. Biz normalde biliyorsunuz bu tür yardımları çok fazla isim açıklamadan yapıyoruz fakat Nuri ile Abdullah abi öyle bir konuma geldi ki artık ister istemez açıklamak durumunda kaldık. En son üniversite hastanesinde diyaliz bölümü, 3 tane özel oda, acil sundurma ve bekleme salonu yaptılar.

İZZET BAYSAL DEVLET HASTANESİ HACI ŞERAFETTİN TUNÇ ÇOCUK POLİKLİNİĞİ OLARAK ARTIK BİNAMIZ BİTTİ

Orayı yaparken İl Sağlık Müdürümüz Muhammed Emin Demirkol, çocuk polikliniklerinin yıkılacağını söyledi. Ben de duruma üzüldüm çünkü 20 ye yakın poliklinik var zaten. Kadın doğum hastanesinde yoğunluk var. Daha sonra ben bu fikri Nurullah abiye söyledim. Kısaca biz ona Nuri abi diyoruz. Nuri abiye söyledim. Nuri abi de bir maliyet çıkarttı. Ciddi bir maliyet. Kendisi beni aradı ve “Ben böyle bir hayıra vesile olmak istiyorum dedi.” İl Sağlık Müdürümüz de bir jest yaptı ona. Vefat etmiş bir babası var Hacı Şerafettin Tunç. Buraya onun ismini verdi. Bakanlıktan onay alındı. “İzzet Baysal Devlet Hastanesi Hacı Şerafettin Tunç Çocuk Polikliniği” olarak artık binamız bitti.

BOLUMUZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN

İki katlı bina.  Birçok odası mevcut. Dört dörtlük, en kaliteli şekilde bütün her yeri yapıldı ve bu hafta hizmete girdi. Artık polikinliklerimiz çalışıyor. Bolumuza hayırlı uğurlu olsun. Bir Bolulu çocuğu olarak buradan Nurullah abiye ve Abdullah abimize çok teşekkür ediyorum. Tunç ailesine. Hacı Şerafettin Tunç amcamızın da ruhuna gitsin. Onun kıymetli eşi teyzemize de teşekkür ederiz. Onların sayesinde de bir yapı kazandı ve bunun da bütün iş adamlarımıza bütün Bolu’da yaşayan esnaflarımıza örnek olmasını temenni ediyorum.

ÇOK GÜZEL BİR YAPI OLDU

Burası 1 milyona mal oldu. 370 bin lira civarında da Üniversiteye mal oldu. Yani toplamda 1 milyon 400 bin lira gibi bir rakama hastanelerimize işlem yapmış olduk. Her katta bildiğim kadarıyla 6 polikinlik var. Tam bilmiyorum yanlış bir bilgi vermeyeyim ama hemen yan tarafta bulunan yıkılacak olan bütün polikinlikler iki kata taşındı. Yani tam şekilde hizmete devam edecek. Çocuklarımızın tedavisinde herhangi bir kesinti yaşanmayacak. En çok da o yönden mutluyuz. Hepimizin çocuğu gelip burada muayene olabilecek. Çok güzel bir yapı oldu. Gerçekten ben gezerken hem gururlanıyorum, duygulanıyorum. Her adımında emeğimiz var. Böyle bir yapıtın içinde benim de emeğimin olması beni de çok mutlu etti bu anlamda.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir