Güncel TRT Bandrol Oranları Belli Oldu

Güncel TRT Bandrol Oranları Belli Oldu
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Bandrol oranında gerçekleşecek olan fiyat arttırımı telefon fiyatlarını da etkileyecek. "Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu Uyarınca Radyo, Televizyon, Video ve Birleşik Cihazlar ile Bunların Dışında Kalan Radyo ve Televizyon Yayınlarını Almaya Yarayan Her Türlü Cihazdan Alınacak Bandrol Ücretlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre bandrole tabi ürünlerin cins ve gümrük tarife istatistik pozisyonlarının (GTİP) bulunduğu listede değişiklik yapıldı. 

BANDROL ORANLARINDA DEĞİŞİM YAPILDI

Bandrole tabi ürünler ve bandrol oranınlarının bulunduğu listeye göre ek bir yazılım veya donanım desteği olsun ya da olmasın doğrudan, internet üzerinden veya başka herhangi bir yolla alınabilen görsel ve işitsel yayınları alablen cihazların bandrol oranlarında değişim yapıldı. 

TELEVİZYONDA ORAN SABİT KALDI

Televizyon, video kameralar ve radyolarda yüzde 16 olan oran sabit bırakıldı. Sabit bırakılmayan ürünler arasında olan cep telefonu, yüzde 10'dan yüzde 12'ye çıkarıldı. Akıllı kol saatlerinde bu oran yüzde 8 iken yüzde 14'e yükseldi. Bilgisayar ve tabletlerde ise yüzde 2'den yüzde 4 olarak belirlendi. 

DİĞER CİHAZLARDA ORAN YÜZDE 14

Diğer cihazlarda (Radyolu ve/veya TV'li ışıldak, radyolu kulaklık, radyolu fotoğraf makinesi, radyolu adım sayar, radyolu kalemler, radyo ve/veya TV'li banyo sistemleri, navigasyon cihazları, radyo ve/veya TV eklentili koşu bantları, radyo ve/veya TV eklentili buzdolapları, DVD-VCD player ve benzerleri, cep tipi MP3/MP4 çalar ve benzerleri, ev sinema sistemleri, taşıtlarda kullanılmaya mahsus navigasyonlu multimedya cihazları) yüzde 8 olan oran karara göre TRT bandrol payı yüzde 14 oldu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir