GÖYNÜK'TE YAĞLI AYÇİÇEK TOHUMU DAĞITILDI

GÖYNÜK'TE YAĞLI AYÇİÇEK TOHUMU DAĞITILDI
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

‘’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’’ kapsamında gerçekleştirilen tören, Göynük Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde düzenlendi. Törene Göynük Kaymakamı Fatih Çevik, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, AK Parti İl Başkanı Suat Güner, Göynük Ziraat Odası Başkanı İdris Armağan, birlik başkanları, teknik personel, üreticiler ve tohum almaya hak kazanan yetiştiriciler katılım gösterdi.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, törende yaptığı konuşmada Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede 800 torba tohumluk tedarik edileceğini ifade etti.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri Göynük’e 700, Merkez’e 50, Seben’e 30 ve Mudurnu ilçesine 20 torba tohum dağıtılacağını açıkladı. Yetkililer buna ek olarak, "Projenin tamamıyla 24 bin dekar alanda ekiliş öngörülmekte olup, yaklaşık üretim 6 bin ton, üretim değeri ise 30 milyon lira hesaplanmakta. Projeden Göynük, Merkez, Seben ve Mudurnu ilçeleri faydalanacak." açıklamasını yaptı.

Tören sonunda protokol üyeleri, yağlı ayçiçek tohumlarını almaya hak kazanan üreticilere teslim etti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir