Görülmeye değer sergi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde “Bir Fenerde Işık Ol” sergisi açıldı.

Görülmeye değer sergi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Küçüktural’ın geleneksel Türk sanatları içinde özel bir yere sahip Kaat’ı sanatından eserler içeren üçüncü kişisel sergisi “Bir Fenerde Işık Ol” açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde açılışı yapılan sergiye; BAİBÜ Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece ile akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Anadolu’nun yöresel dokumalarını, her biri farklı bir anlam içeren halı ve kilim motiflerini Kaat’ı sanatına uyarlayan Doç. Dr. Küçüktural, sergiden elde edilecek gelirin, depremzede çocukların eğitiminde kullanılacağını söyledi.

BAİBÜ Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, Kaat’ı sanatının güzel eserlerinden oluşan serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılışın ardından protokol üyeleri, sanatçının iki sergisinden eserlerin de yer aldığı Kaat’ı sergisini gezdi. Sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde görülebilir.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir