Gölköy Bolu'nun yeni yıldızı olacak

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: Cihan SAKAOĞLU-KAMERA: Barış ESKİCİOĞLU

Abant, Gölcük ve Yedigöller gibi mesire alanlarının talepleri karşılamakta zorladığını ifade eden Vali Ümit, ‘’Biz baştan itibaren gerek ben gerekse devletimiz adına burada konuşan yetkili arkalarımız Bolu’da Abant’a, Yedigöller’e ve Gölcük gibi mesire alanlarına alternatif yerler üretilmesi yönünde düşüncelerimizi hep sizinle paylaştık. İlk defa bu ihtiyacın giderilmesine yönelik olarak bir projesi bugün burada paylaşmak üzere toparlanmış bulunuyoruz’’ dedi.  

Vali Ümit sık sık Gölköy Barajı’nın içme ve sulama suyu olarak kullanıldığını hatırlatarak asıl amacın bu bölgenin kontrol altında tutulması ve vatandaşların dinlenme alanı ihtiyacının karşılanması olduğunu hatırlattı.  

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in gerçekleştirdiği basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde: 

‘’Bildiğiniz gibi Bolu turizm yönünden son derece potansiyelli yüzde 65’i ormanlarla kaplı,172 tane göl veya göleti olan doğa harikası illerimizden bir tanesidir. Aynı zamanda Abant, Gölcük, Yedigöller gibi ülkemizin ve bölgemizin meşhur milli parkları veya mesire alanları bulunmaktadır. Malum olduğu üzere ormanlarımızda 365 gün 24 saat esasına göre ateş yakılması kanunen yasaktır. Bütün kontrollere rağmen orman içlerinde ateşler istediğimiz gibi üst seviyede engellenemiyor. Yaptığımız araştırmalarda vatandaşlarımız konuya vatandaşlarımız piknik yapacak yeterince yer olmadığı için böyle bir yola başvurduklarını ifade ediyorlar. Bu karşılık ilgili idarelerin izin ve kontrolleri altında olan milli parklarda idarenin kontrolü altında olan yerlerde piknik yapılması ve normal zamanlarda mangal yakılması, ateş yakılması normaldir, yasaldır. Her ne kadar son günlerde yaşanan ve biraz önce bahsetmiş olduğum orman yangınları dolayısıyla orman içerisine giriş çıkışlar ve mesire alanlarında ateş yakılması tamamen yasaklanmış ise de elbette bunlar zamanı geldiğinde kaldırılacaktır. Ancak orman içerisinde ateş yakmak her zaman yasaktır ve yasak olacaktır.  

Abant, Gölcük ve Yedigöller gibi mesire alanlarımız kendi kulvarlarında ihtiyacı karşılamaktan uzaktırlar. Alınan talepleri karşılamakta zorlanmaktayız. 20 yılında pandemi olmasına rağmen 660 bin tane ziyaretçi Abant’ı ziyaret etmiş durumda oysa Abant’ın metrajı belli, kaç metrekare olduğu belli her şeyi belli bu kadar ziyaretçiyi teknik olarak, fiziki olarak kaldırması çok da mümkün olan bir yer değil. Biz baştan itibaren gerek ben gerekse devletimiz adına burada konuşan yetkili arkadaşlarımız Bolu’da Abant’a, Yedigöller’e ve Gölcük gibi mesire alanlarına alternatif yerler üretilmesi yönünde düşüncelerimizi hep sizinle paylaştık. İlk defa bu ihtiyacın giderilmesine yönelik olarak bir projesi bugün burada paylaşmak üzere toparlanmış bulunuyoruz.  

 Bakan yardımcımızın temin ettiği ödeneklerin kullanılması suretiyle Gölköy Barajı’nın çevresinde güzel bir mesire yeri yapmayı planlıyoruz. Bu alternatif yeni mesire yeri Gölköy Barajımız’ın çevresinde olacak ama peşinen şunu ifade edelim burası hem sulama suyu hem de içme suyu olarak kullanılan önemli stratejik yerlerimizden bir tanesi. Onun için burada esas olan barajın güvenliğinin sağlanmasıdır. Esas itibariyle bu projenin yapılış sebebi de bu barajın güvenliğinin ve hijyeninin sağlanmasının sürekli kılınmasıdır. Gölköy Barajımız’ın çevresi inşallah yeni proje ile beraber bir aile mesire alanı olacaktır. Bu aile mesire alanı yakılırken teknik olarak, yasal olarak gölden ama içme suyu ama sulama suyu havzanın belli bir bölümünden itibaren yapılması mümkün. Bu şartlara tamamen fazlasıyla uymak kaydıyla yani güvenliği ve hijyeni birinci planda tutmak maksimum seviyede bunu tutmak şartıyla çevrede bir mesire alanı yapmayı planlıyoruz. 88 dekar üzerinde yapılacak bir çalışma olacak ve burada özellikle yakınlığı sebebiyle Bolulu vatandaşlarımız gelebilecekler hem dinlenebilecekler, pikniklerini yapabilecekler ve dönecekler. Bildiğiniz gibi en yakın yer burası olmuş olacak ve burası tabii ki kontrollü olacak kontrollü giriş çıkışlar olacak ona göre görevlileri olacak. Bugüne kadar efendim barajın çevresinde gerek temizlik yönünden gerek çevre yönünden birtakım tedbirler alındı ise de bugüne kadar alınanlar bugüne kadar yapılanlar bir tarafa bundan sonra inşallah mesire alanının yapılışından itibaren yeni statüler yeni pozisyonlar da inşallah çok daha güzel hizmet verilecek. Çardaklarıyla, ocaklarıyla, kanepeleriyle, çocuk parklarıyla, bisiklet yollarıyla, yürüyüş yoluyla önemli bir tesis olacak mühim bir ihtiyacı karşılayacaktır burası. Bu önemli hizmeti en kısa zamanda başlatıp mümkün olan en kısa zamanda bitirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki sezona inşallah yetişmiş olacak.  

Bilindiği gibi Sayın Bakanımız Fatih Bey’in bugüne kadar ilimize çok sayıda katkıları ve yardımları oldu. Bütün çalışmalarımızda başta valiliğimiz olmak üzere hep yanımızda oldu. Ankara'da adeta bizim temsilcimiz. Orada ilimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında elinden gelen gayreti sarf eden bir kardeşimiz olarak bugüne kadar fevkalade güzel hizmetler yaptı. Gölköy Göleti’nin çevresindeki mesire alanın ödeneğini de sayın bakan yardımcımız temin etmiştir. Şu andaki hesaplamalara göre 3 buçuk milyon TL tutarında bir harcama yapılacaktır. Bolulu aileler için fevkalade güzel bir dinlenme alanı, gezinti alanı, bir rahatlama alanı olacaktır. ‘’ 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir