Gıda jelâtininde dev üretim tesisi açıldı

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN

Gıda jelâtini ve kolojen üretiminde Avrupa’nın en yüksek hacme sahip üretim tesisi bu gün faaliyete geçti. Gerede Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Helavet Gıda tarafından bu gün kurulan dev tesis açılış töreni ile hizmete başladı.  Açılı törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü ve AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile iş adamları katıldı. Varankl açılış konuşmasında Gerede Organize Sanayi bölgesinde yapılan yatırımları yakından takip ettiğini ifade etti.

HEDEF ÜRETİMİNİN YÜZDE 90’NIN İHRAÇ ETMEK

Varank açılışına katıldığı tesiste şu değerlendirmeleri yaptı:

Bolu’ya ve Gerede’ye olan hizmetlerimizin en değerli şahitleri siz değerli hemşerilerimizsiniz. Bu gün Gerede’de ülkemize katma değer sağlayacak büyük bir yatırımın açılışında bulunuyoruz. İlk kolojen üretimi yine 2012 yılında Halavet Gıda tarafından yapılmıştır. 2012 yılında başladığı sığır jelatini ve kolojen ithalat ihracat dengesini ters düz eden firmamız ilerleyen günlerde ülkemizin ihracat konusunda yine pay almasını sağlayacaktır. İhracatımızı yukarılara taşıyacaktır. 25 milyon dolara kurulan bu tesis ilaç, kozmetik ve gıda sektörlerine yönelik üretim yapacak. 80 kişilik istihdam başlangıcı ile 7 bin ton yenilenebilir jelatin üretim kapasitesiyle bu fabrikamız üretime start veriyor. 2022 yılında 5 bin ton kolojen üretim hatlarını devreye sokacak. Hedef üretiminin yüzde 90’nın ihraç edilmesi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI OLARAK HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMIYORUZ

Bu gün Gerede açılışını yaptığımız firmanın 2021 cirosunun 80 milyon doların üzerine çıkmasını, toplam istihdamının da 180 personelin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Böyle başarılı firmalarımızı biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak hiçbir zaman yalnız bırakmıyoruz. Halavet Gıda’nın Tuzla’da olan fabrikası gibi bu kurulan fabrika içinde Yatırım Teşvik Belgemizi de düzenledik.

AR-GE BEKLİYORUZ

Türkiye’nin gündemini yatırım, istihdam, üretim ve ihracatta tutmaya kararlıyız. İşte bunun en güzel örneklerinden bir tanesini de bu gün gerçekleştiriyoruz. Yeterli mi? Elbette değil. Halavet Gıda’nın bu yatırımının devamında bir Ar-Ge merkezi oluşturmasının önemli olduğunu söylüyoruz. Deri sektöründe bir Ar-Ge merkezlerinin olduğunu biliyoruz ama jelatin sektöründe de bir Ar-Ge merkezinin çok yakışacağına inanıyorum.

GEREDE’DE ÖNEMLİ BİR SANAYİ BİRİKİMİ VAR

Son 19 yıldır sanayicimizin, üreticimizin ve emekçimizin yanında durmaya çalıştık. Bundan sonrada durmaya devam edeceğiz. Çarklar dönsün, istihdam oluşsun diye büyük bir gayretin içerisindeyiz. Gerede’de önemli bir sanayi birikimi var. Bu gün bize ev sahipliği yapan Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nin 2003 yılında altyapısını 2016  yılında eksik kalan fabrika imalatları bakanlığımız destekleri ile tamamlandı. Proje için bu güne kadar yaklaşık 27 Milyon TL kredi kullandırdık. Bu bölgede yer alan 38 sanayi parselinin tamamı sanayicilerimize tahsis edilmiş vaziyette. Üretime geçen alanda 1000 kişilik bir istihdam sağlandı. Diğer parsellerimizde de fabrikalarımızın imalatları inşaatları devam ediyor. Gerede’nin diğer Organize Sanayi Bölgesi Gerede Deri OSB’nin arıtma tesisi ihalesini de geçtiğimiz yıl gerçekleştirdik.  Şuan orada yapım çalışmaları devam ediyor.

GEREDE’YE SÜREKLİ UĞRUYORUZ

Gelip geçerken Gerede’ye uğradığımız için bu konuşmaları milletvekilimizle ve belediye başkanımızla sık sık yapıyoruz. Gerede bu manada çok önemli bir potansiyele sahip. Burada savunma sanayimizin önemli firmalarından ASSAN’ın da önemli bir yatırımı olacak. Rahmetli Erbakan Hocamızın açtığı GERKORSAN’ı da yeniden üretime kazandıracağız. Orada da yatırım çalışmaları devam ediyor. Gerede bizden ne talep ettiyse yerine getirdik. Bundan sonra biz her zaman Gerede’nin yanında, Vekillerimizin yanında, Belediye Başkanımızın, İl Başkanımızın yanında Sayın Valimizin koordinasyonuyla bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Sait Ahmet Kuzu (2 yıl önce)
    Hayirli ugurlu olsun nol kazanclar
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir