Geleceğin bilim adamları

Geleceğin bilim adamları
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Okulda eğitim gören 146 öğrenci, 9 danışman öğretmen eşliğinde 4 ay süren çalışma ile projelerini hazırlayarak TÜBİTAK’a sundu. TÜBİTAK’ın onay verdiği 24 proje, okulun spor salonunda açılan fuarda sergilendi. Özellikle bor madeninin savunma sanayisinde zırh olarak kullanılabileceğini öngören proje ilgi gördü. Projede, bor madeninden yapılan kurşun geçirmez zırhın, tank ve helikopter gibi savaş makinelerinde kullanılabileceği belirtildi. California solucanları ile dünya üzerinde en verimli organik gübre üretimi yapılan proje de dikkat çekti.

Proje Başkanı Yılmaz Açıkel, öğrencilerin bilimle tanışması, özgüven ve yaratıcılıklarının gelişmesini amaçladıklarını söyledi.

Okul müdürü Yusuf Şenufuk da “Okulumuzda ilk kez düzenlenen TÜBİTAK 4006 projesinde gençlerimiz yaratıcılıklarını ortaya koyarak bilime katkı sunacak 24 proje ortaya çıkardılar. 4 ay süren keyifli bir süreç oldu.  Bu çalışmalarımızın gelenekselleşmesi en büyük amacımız” diye konuştu.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir