Geleceğe yatırım projesi ‘'İnDream App''

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Cihan SAKAOĞLU - Kamera: Barış ESKİCİOĞLU

İnDream App, Yağız Anıl Ayan ve Tülin Kışlak isimli iki genç girişimci tarafından Bolu’da geliştirildi. Kafe ve restoranlarda oluşan israfın önüne geçmek amacıyla bu işe başlayan genç girişimciler uygulamayı kullanıma hazır hale getirdi. Bolu’da birçok kafe ve restoranla anlaşma sağlayan İnDream App tam anlamıyla bir geleceğe yatırım projesi. Kullanıcılar bu uygulama ile istedikleri indirime ve sipariş vermek istedikleri ürünlere benzeri uygulamalardan daha hızlı ve daha kolay ulaşabilecekler. Kafe ve restoran sahipleri bu uygulama üzerinden anlık yapılan indirimleri çok kısa sürede yayınlayabilecek. Kullanıcılar, Bolu’da gitmek istedikleri restoran ve kafelere uygulama üzerinden rahatlıkla ulaşıp karar verebilecekler.  

Genç girişimciler Tülin Kışlak ve Yağız Anıl Ayan, bu projenin ortaya çıkışını şu cümlelerle ifade ediyor:  

‘’Bizim köyümüz cennet gibi bir yer ormanın doğanın içindeyiz fakat benim çocukluğum ile şimdiki hali arasında bile çok büyük fark var. Aslına bakarsanız aslında doğa artık yavaş bile değil giderek sanayileşmenin nüfus kalabalığının pençesine düşmüş durumda ve Bolu bölgesinde özellikle bacalı sanayi Bolu’ya gerçekten büyük bir felaket getirecek izlenimi ile çıktık. Büyük şirketler bile artık kendi teknolojik ofislerini doğa ile iç içe yapmak için farklı konumlara taşıyor. Bizim Bolu bölgemiz böyle bir iş için çok uygun zaten yeşilin içindeyiz biz. Tekneloji alanında Bolu’yu birazcık daha yukarıya çıkarttığımız zaman çok büyük katkı sağlayacağını ve bacalı sanayiye gerek bırakmayacağına inanıyorum. Bolu doğasına olan borcumuzu birazcık da ödeme fikri ile çıktı.’’ 

İnDream App nasıl çalışır? 

İnDream App işletmelerin boş oldukları saatlerde veya gün sonlarında ellerinde kalan, satılmayan ürünleri anlık ve kısa süreli indirimler şeklinde yayınlayarak kullanıcıyla buluşturdukları bir mobil platform. İnDream App’in kullanıcıları günün her saati indirimli olarak ürünlere ulaşabiliyorlar. Şu an sistemimizde aktif 25-30 tane ürün var. Örnek veriyorum siz bir işletmesiniz her gün işleriniz iyi olmayabilir. İşleriniz kötüyse alabileceğiniz önlemler belli sosyal medyalarda bir reklam yayınlamak istediğinizde onun onaylanması 8 saat sürüyor sadece ve ne kadar hedef kitlenize ulaşabiliyorsunuz. Fakat biz bu uygulamayı Bolu bölgesinde yayabilirsek, kullanıcıyla istediğimiz şekilde buluşabilirsek. İndirim yayınlamak istediğinizde anlık olarak belki 30 saniye sonra yayınlanmaya başlıyor ve bizim uygulamamızı kullanan kişi ya dışarı çıkacak kişidir ya da karnı aç olan kişidir yani direk hedef kitlenize hitap edeceksiniz. Hem kullanıcının yararına hem de işletmenin yararına olacak bir proje aslına bakarsanız.  

İşletmelerin kepenk kapatmasından rahatsızız 

Sürdürülebilirlik açından düşündüğümüzde de bizim projeniz işetmelerle müşteriyle buluşturan bir proje ve bu projede aslında biz işletmelerin kepenk kapatmasından rahatsızız. Özellikle bir domatesin yetiştirilebilmesi için 9 litre su harcanması gerekiyor ve bunun gibi birçok malzeme kullanılıyor. Gün sonunda birçok restoranın birçok artan yemeği oluyor ve bunların çöp olduğunu görüyoruz. Aslında bu bizim doğamıza gerçekten zarar veriyor. Sürdürülebilirlik aslında bizim doğal kaynaklarımızı verimli kullanmamız demek ama biz bunu verimli kullanamazsak eğer uzun vadede gelecek nesillere bunu aktaramayacağımızı düşünüyoruz. Bizim ana amacımız aslında sürdürülebilirlikle yola çıkmak ve işletmelerle müşterilerle buluşturmak. Bu uygulama ile aslında bütün harcadığımız emeği yani dediğimiz gibi bir domatese harcadığımız 9 litre suyu aslında çöpe atmamış olacağız. Bu çok büyük bir geleceğe yatırım projesi diyebiliriz.  

İşletmeler İnDream App’e nasıl ulaşacak? 

Bizim internet sitemizde telefon numaralarımız mevcut oradan ulaşabilirler. Onun dışında zaten biz bütün işletmelerimiz tek tek geziyoruz. Şu an oturduğumuz kafede bile gördüğünüz üzere bizim föylüklerimiz var. Bunun dışında 4-5 farklı kafede de föylüklerimiz var ve daha da föylük gelecek.  

Kullanıcı İnDream App’e nasıl ulaşacak?

Sosyal medya tarafına belli bir bütçe ayırdık. Sosyal medyada reklamlarımız dönüyor. Kafelerde bizim föylüklerimiz var bu föylüklerdeki indirimlerden yaralanmak isteyen kullanıcılar uygulamamızı indiriyor ve hem kafedeki indirimden hem de istedği herhangi bir yerdeki indirimden yararlanabiliyor. Kullanıcı bizi kafelerden ve sosyal medyadan görebilir. Hem her kafede bizim QR’ımız ayrı hem de dağıttığımız temsilcilerde QR’larımız ayrı bu temsilcileri de çevresi geniş kişilerden seçmeye çalışıyoruz. Bu temsilciler vasıtasıyla ulaşabilirler. Onun dışında internet sitemiz var oradan ulaşabilir. Kullanıcının aslında bizi göreceği çok fazla yer var. Anlaşmalı iş yerlerimiz dışına yelken bayraklar hazırlatıyoruz, aynı zamanda anlaşmalı iş yerlerimizin camlarına stickerler hazırlatıyoruz, el ilanları hazırlatıyoruz kullanıcı bizi birçok ayrı yerden görebilir. Bolu halkı çok yakında bizi baktığı her yerden görebilecek.  

Yağız Anıl Ayan kimdir? 

1995’te Bolu’da köyde Doğan Yağız Anıl Ayan mühendis bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Birçok farklı işle uğraştıktan sonra yazılımcılığa ilgi duymaya başladı. Bilgisayarla haşır neşir olduğu bir dönemde Koray Ağdemir ile tanıştı ve Ağdemir kendisinin mentoru oldu. Bu tanışıklıktan sonra bu projenin temelleri atılmış oldu.  

Tülin Kışlak kimdir? 

1995’te Bolu’da eczacı bir anne ve maliyeci bir babadan dünyaya geldi. 12ülke gezdi. İstanbulda üniversite eğitimini tamamladı. Endüstri Mühendisi olarak; son olarak memleketi olan Bolu’ya dönüp, Bolu’nun gelişimine katkı sağlamak ve Bolu için yararlı işler yapmak adına meslek hayatına ilk adımını bu proje ile atmak istedi.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir