FETÖ'den Cezaya Çarptırıldılar

FETÖ'den Cezaya Çarptırıldılar
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

FETÖ'nün kamu kurumların yapılanması ile ilgili 5 farklı ilde gerçekleştirilen operasyonla 6 sanık gözaltına alınmıştı. Bolu'da gözaltına alınan sanık Yasin Temur, Yapılanmanın imamı olduğu ortaya çıktı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, Bolu'da gözaltına alınan tutuklu sanık Temur ile tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatları katılım gösterdi. Tanık Ö.A. müfettiş olarak görev aldığı dönemde örgütün sohbetlerine katıldığını ve sanık Yasin Temur'un ''Yunus'' kod adlı 5 kişiden oluşan gruplarına abilik yaptığına dair açıklamalarda bulundu.

Tanığı tanımadığını ve savunma yapmak istediğini belirten sanık Temur, ByLock kullanıcısı olduğunu aktardı. Söz konusu olan programı iş yerindekilerin tavsiyesi ile telefonuna indirdiğini ve kısa bir süre sonra sildiğini dile getirdi. Yakalama kararı verildiğinden haberi olmadığını ve ailecek Bolu'ya giderken yakalandıklarını ifade eden Temur yurtdışına kaçma planının olmadığını açıkladı. Açıklamalarının ardından suçsuz olduğunu ve beraatini isteyen Temur hakkında mahkeme kararı açıklandı.

TAKDİRİ İNDİRİM UYGULANMADI

Alınan karara göre "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan sanıklar Aslı Temur, Cihangir Baycan 6 yıl 3 ay, Metin Kalafatoğlu, Yaşar Özbek 7 yıl 6 ay, Murat Ortaç ise 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen hükümlerin ardından Yasin Temur 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Figen Durmuşoğlu ise beraat etti. Sanıklar Yasin Temur ve Murat Ortaç hakkında ceza tayin edilirken takdiri indirim uygulamadı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir