
Türkiye'nin gastronomi alanındaki en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve yıllarca Mengen'in tanıtımına büyük katkı sağlayan festival, son iki yıldır ekonomik gerekçeler ve tasarruf tedbirleri nedeniyle düzenlenmedi. Festivalin iptal edilmesi, başta esnaf olmak üzere turizmciler, aşçılar ve ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
Festivalin iptal edilmesinin ardından belediyenin yatırım tercihleri de eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Daha önce Cumhuriyet Parkı'nın yanında bulunan mevcut tuvaletin iptal edilerek parkın içerisine yaklaşık 1,5 milyon TL maliyetle yeni bir tuvalet yapıldığı yönündeki iddialar kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Şimdi ise aynı park içerisinde bulunan kafenin tadilatı için yaklaşık 15 milyon TL harcandığı iddiası gündeme geldi. Söz konusu rakamın ilçede konuşulmaya başlanmasıyla birlikte vatandaşlar, "Tasarruf tedbirleri festival için mi geçerliydi, yoksa sadece festivalden mi tasarruf edildi?" sorusunu sormaya başladı.
“FESTİVALE PARA YOK KAFEYE PARA VAR?”
Mengen'in en önemli markası olarak gösterilen festivalin iki yıldır yapılamaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşayan vatandaşlar, belediyenin önceliklerini sorguluyor. İlçede dile getirilen eleştirilerde şu görüşler öne çıkıyor: Festival için kaynak bulunamazken, kafe projesine böyle bir bütçe ayrıldığı iddiası doğruysa bunun gerekçesi nedir? Mengen'in ekonomisine ve tanıtımına doğrudan katkı sağlayan festival yerine neden farklı projeler önceliklendirildi?
BAŞKAN VURAL TURAN'A ÇAĞRI
Kamuoyunda oluşan tartışmaların ardından gözler Mengen Belediye Başkanı Vural Turan'a çevrildi. Vatandaşlar, kafe projesinin gerçek maliyetinin kamuoyuna açıklanmasını ve yapılan harcamaların şeffaf bir şekilde paylaşılmasını istiyor. Özellikle festivalin "tasarruf tedbirleri" gerekçesiyle iptal edildiği bir dönemde ortaya atılan milyonlarca liralık harcama iddiasının cevapsız bırakılmaması gerektiğini savunan vatandaşlar, belediyeden ayrıntılı bir açıklama bekliyor.






























