DÖRTDİVAN'DAKİ SORUN ÇÖZÜLDÜ KÖYLÜNÜN İSTEMEDİĞİ HİÇBİRŞEY YAPILMAYACAK

Dörtdivan ilçesi Kuruca Köyü toplulaştırma projesi ile ilgili kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebep olan haberler sonucunda konu netliğe kavuştu. Konunun çözümü için AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ve AK Parti İl Başkanı Suat Güner devreye girdi. Köylülerle yapılan toplantı sonrası söz konusu alanda bir çalışma yapılmayacağı öğrenildi.

DÖRTDİVAN'DAKİ SORUN ÇÖZÜLDÜ KÖYLÜNÜN İSTEMEDİĞİ HİÇBİRŞEY YAPILMAYACAK
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Dörtdivan ilçesinde devam eden tapulaştırma projesinin devamı niteliğinde olan arazi yollarının yapımı için, Kuruca Köyü sınırları içinde bulunan köylerin hayvan otlakiyesi olarak kullandığı, Dikmen bayırı olarak bilinen meradan malzeme alınması gündeme gelmiş ve konu kamuoyuna farklı yansıtılmıştı. Bunun üzerine köylülerle yapılan toplantı sonrası konu çözüme kavuştu. AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ve İl Başkanı Suat Güner’in devreye girmesi ile birlikte muhtarlar ve köylülerle toplantı yapıldı. Toplantı sonrası köylünün istemediği hiçbir şeyin yapılmayacağı belirtildi. 

Bu gelişmeler üzerine bir açıklama yapan AK Parti Dörtdivan İlçe Başkanı Mevlüt Çimen, manipülatif söz ve eylemlere uyulmamasını isteyerek, “İlçemiz genelinde devam eden toplulaştırma projesinin devamı niteliğinde olan arazi yollarının yapım işi için, Kuruca köyümüzün sınırları içerisinde bulunan, Dikmen bayırı olarak bilinen mera vasıflı araziden yol yapımı için malzeme alınması gündeme gelmiştir. Konuyla ilgili tasarrufta bulunan DSİ 5.Bölge Müdürlüğü’nün köyümüzde yapmış olduğu bilgilendirme toplantısına AK Parti İl Genel Meclis Üyemiz Dursun Fidan’la birlikte bizzat katılarak, hemşehrilerimizin isteklerinin gündeme getirilmesini sağladık. Konu hakkında Kuruca köyümüzün Muhtarı ve ihtiyar heyeti başta olmak üzere hemşehrilerimizin süreç başından bu tarafa yanlarında olduğumuzun bilinmesini isterim. Hiçbir şekilde manipülatif söz ve eylemlere uyulmamasını, Kurucaköy köyümüzün istemediği hiçbir konunun gündeme getirilmeyeceğini tüm hemşehrilerimizin dikkatlerine sunarım. Sürecin başından bu tarafa konunun takipçisi olan ve hemşehrilerimizin yanlarında olduklarını her zaman bildiren, AK Parti İl Başkanımız Suat Güner ve Bolu Milletvekilimiz Yüksel Coşkunyürek’e teşekkürlerimi bildiririm” diye konuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama da Dörtdivan İl Genel Meclis Üyesi Dursun Fidan’dan geldi. Fidan da siyasiler olarak köylülerin her zaman yanında olduklarını ifade ederek, köylülerin istemediği hiçbir şeyin yapılmayacağını söyledi. Fidan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde; “Bilindiği üzere ilçemizde devam eden toplulaştırma projesinin devamı olan arazi yollarının yapımı için, Kurucaköy sınırları içinde bulunan, köylerimizin hayvan otlakiyesi olarak kullandığı, Dikmen bayırı olarak bilinen mera vasıflı araziden malzeme alınması gündeme gelmiştir. 5 yıl öncede aynı yerle ilgili tasarrufta bulunmak isteyen DSİ 5. Bölge müdürlüğü, tekraren buradan malzeme alınması için taleplerini belirtmişlerdir. Köylülerimizin bu konuda hassasiyetlerini, siyasiler olarak yetkili mercilere ilettik, vatandaşımızın rızası olmadığını defaatle bildirdik. Gelişmeler üzerine İl başkanımız ve milletvekilimizin girişimleri neticesinde, Kuruca köyümüzde muhtarlarımız ve köylülerimizle yapılan toplantıda köylülerimizin bu alanda çalışma yapılmasını, bir kez daha istemediği anlaşılmıştır. Yetkililerinde, köylüye rağmen bir çalışma yapmayacaklarını söylemesi üzerine, toplantı sona ermiştir. Geçmişte de bu alanda yapılmak istenen çalışmada, köylülerimizin yanında olduğumuza herkes şahittir. Siyasiler olarak vatandaşlarımızın emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı AK Parti Bolu İl Başkanımız Suat Güner’e, Milletvekilimiz Yüksel Cokunyürek’e teşekkür ederiz.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir