Çiçek gibi mahallenin çiçekten muhtarı

Alpağut Mahallesi, Bolu’nun köyden mahalleye dönen en yeni mahallerinden. Bir yanda mahalleli olmaya yeni yeni alışan köy halkı, bir yanda yapılan gösterişli konutlarda oturanlarla tam bir insan mozaiği. Özel günlerde yaptıkları kutlamalarla fark yaratan neşeli sakinleriyle, rekor kıran konut kiralarıyla mahalle buketinin en gözde gülü. Ve bu mahallenin en gözde güle yakışır, beyaz gül gibi zarif muhtarı; Sema Bostancı.

Çiçek gibi mahallenin çiçekten muhtarı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

MAHALLENİN IŞILTISI, MUHTARINDAN BELLİ OLUR

Şıklığından ödün vermediği giyimi, boyatmaya direndiği gümüş saçları ve kendine has tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Alpağut Mahallesi Muhtarı Sema Bostancı’yla konuştuk bu hafta. Yirmi yıldır ikamet ettiği mahallesinin muhtarlığını, 2019 seçimlerinde, dört dönemin aralıksız muhtarını devirerek kazanan Sema Bostancı, güler yüzü, nezaketi ve samimi sohbetiyle mahallesini anlattı:

“Bolu’nun en güzel mahallelerinden birisi benim mahallem. Sorunlarımız var elbette. Köyden mahalleye dönmenin sıkıntılarını yaşıyoruz. Ama 5 yıllık süre içerisinde çok yol kat ettik. Bu konuda Valiliğimize, Bolu Belediyesine, İl Özel İdaresi’ne, Tarım İl Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz. Altyapısı sıkıntılı olan sokaklarımız vardı, çoğunu hallettik. Muhtarlık ofisimiz yoktu. Bir muhtarlık ofisine kavuştuk. Sosyal hizmet binamız yoktu. Mahalleyi sosyal hizmet binasına kavuşturduk. Parklara kavuşturduk. Millet Bahçesi yetkililerden almış olduğum bilgiye göre burası da 2 ay içerisinde bitecek ve hizmete sunulacak. Camimizi yeniledik. Köy Konağı ve caminin çatısı, iç yalıtımı ve donanımı tamamen hayırseverler tarafından yapıldı. Kanuni Anadolu Lisesi yeni okulumuz, okulun yanına çok güzel park yaptırıyoruz. Bir tarafı tenis kortu, diğer tarafı basketbol sahası olarak düşündük.  Mahalle sakinlerinin sosyalleşmesini sağlayacak alanlara önem veriyorum. Buna o kadar ihtiyacımız var ki. Apartmanda insanlar komşularını tanımıyorlar. Herkes birbirini tanısın, herkes birbirine selam versin, kahveler içilsin, uyum içerisinde yaşayalım.”

ÖNCE KADINLAR VE ÇOCUKLAR

Yaklaşan yerel seçimlerde de aday olmak istediğini açıklayan Sema Bostancı, yarım kalan işlerini yeni dönemde bitirmek istiyor. Kadın muhtar olmanın mahalleye yansımalarıyla, kadınlar ve çocuklar için yapılan, mahalleye değer katan çalışmaları paylaşıyor:

“Haftanın beş günü köy konağımızda dikiş kursumuz var. Köy konağını sosyal tesis haline getirdik. Perşembe ve Cuma günleri deri kursumuz olacak. Önümüzdeki haftalarda Bursa gezimiz var. Gezilerle, el işleriyle, mahalle işleriyle uğraşarak görevimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Sosyal tesisimizde yogadan zumbaya, psikolojik desteklerden, çocuklara masal anlatmaya kadar hepsini yapacağız. Kısa bir zamana ihtiyacımız var. Alan olarak dar yerlerimiz var. Kışın ısıtma problemimiz var. Bu sebeple biraz öteledik bu işleri. Ama gezilerle, yeni yapılan ofisimizde bir araya gelerek vatandaşlarla sohbet edip, kaynaşıyoruz. Yaşamkent Mahallesi ile bizim mahallemiz arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan tesisimiz var. Karşısında da mahalleye yeni kazandırılan bir park var. Tesis çocuklarımıza spor, satranç gibi faaliyetler için hizmet edecek.”

Altyapı sorunlarını çözmüş, sosyal yaşama yönelik etkinlikleriyle, sazlı-sözlü kutlamalarıyla diğer mahalleler arasından sıyrılan Alpağut Mahallesi, başarılı muhtarının değdirdiği kadın elinin de katkısıyla ilerleyen dönemlerde yine yıldız gibi parlamaya devam edeceğe benziyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Zehra (6 ay önce)
    Harikasın muhtarım,elinin değdiği yer güzelleşiyor gerçekten. Kadın üretkenliği ve emeğinin tam anlamıyla temsilcisinin, seninle gurur duyuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir