ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKAN HIZLI BAŞLADI “GEÇMİŞ TECRÜBEME VE TEKNİK BİLGİME GÜVENİYORUM”

31 Mart yerel seçimleri sonrası İl Genel Meclis üyesi olarak seçilen, 8 Nisan 2024 tarihi itibarıyla da İl Genel Meclis Başkanı olarak resmen göreve başlayan Ekrem Çetinkaya, geride kalan görev süresini Bolu Gazeteciler Cemiyetimizin ‘Bayram’ Gazetesi’ne değerlendirdi. İlk meclis toplantılarının ardından ilçe gezileri ile sahaya inen Başkan Çetinkaya, geçmiş tecrübelerine ve teknik bilgisine güvendiğini söyledi.

ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKAN HIZLI BAŞLADI “GEÇMİŞ TECRÜBEME VE TEKNİK BİLGİME GÜVENİYORUM”
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: MERT MİNİSKER

Geçmişte Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı olarak güzel işleri hayata geçirdiklerini belirten İl Genel Meclis Başkanı Ekrem Çetinkaya, İl Genel Meclisi’nin belediyeden farklı olduğunu ifade ederek, “Göreve başladıktan sonra şuana kadar üç meclis toplantısını yönetmiş oldum. Dördüncü meclis toplantılarımız yani Temmuz ayı toplantıları da 1 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Geçmişte iki dönem Belediye Meclis üyeliği de yaptığım için konulara çok yabancı değilim aslında. Biz AK Parti olarak yaptığımız işin reklamını yapan bir parti olamasak da insanların hayatına dokunduğumuz çok iş yaptık. Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım dönemde de birçok eser kazandırdık Bolu’ya Alaaddin Bey’in önderliğinde. İl Genel Meclisi tabii ki belediyeden farklı. Belediyede hem yasamada, hem yürütmede görev aldım. Belediye Başkanı hem karar tarafında, hem uygulama tarafında söz ve sorumluluk sahibi. Burada yürütme Vali Beyin kontrolünde. Biz de karar mekanizmasını sağlıyoruz” diye konuştu. 

 

“GEÇMİŞ TECRÜBEME, TEKNİK BİLGİME DE GÜVENİYORUM”

Geçmiş tecrübelerine ve teknik bilgisine güvendiğini dile getiren Başkan Çetinkaya, “İdareyle aramızda bir uyum problemimiz yok. Bu da önemli. Aldığımız her karar hizmet olarak geri dönüyor. Buradaki ortama ısınmaya başladık. Bayram sonrası daha verimliliği artırarak çalışırız diye düşünüyorum. Sorunu nerede çözeceğini bilirsen, sorun çözmeye çok yaklaşmış oluyorsun. Dolayısıyla bazı şeyler zamanla öğreniliyor. Bu makamlarda oturmak biraz deneyim gerektiriyor. Hiçbir şey bilmeden oturduğun zaman bazı konuları çözmekte zorlanabilirsin. Bu anlamda geçmiş tecrübeme, teknik bilgime de güveniyorum. Çalışma arkadaşlarımızla daha doğrusu paydaşlarımızla uyum önemli ve bu uyumda bir sorun yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

BOLU’NUN BELEDİYE MÜCAVİR ALANI DIŞINDAKİ EN ÖNEMLİ PROBLEMİ NEDİR?

Meclis Başkanı Ekrem Çetinkaya, “Bolu’nun Belediye mücavir alanı dışındaki en önemli problemi nedir?” sorusuna ise şu şekilde cevap verdi; “Bazı problemlerin çözülmesi zamana ve maddi olanaklara bağlı. En önemli konu su konusu. Belediye yaptığı her hizmet için bir bedel alıyor. Ama siz özel idare olarak bir bedel almıyorsunuz, devletten gelen bütçeyi kullanarak yol alıyorsunuz. En basiti bir ev yapacaksınız; belediye imar harcını, alt yapıyı getirecek bedelini alıyor, su içiyorsunuz her metreküpe bir bedel alıyor, hatta o suyu kanalizasyona gönderiyorsunuz ondan da bedel alıyor. Bu paralarla da vatandaşa hizmet ediyor. Siz özel idare olarak köylere bir su deposu yapıyorsunuz, bedel almıyorsunuz, tamamen sosyal devlet mantığı ile hareket ediyorsunuz. Tamamen bütçeniz devletten geliyor ama belediye her şeyden gelir elde edebiliyor. Problem dediğimiz şey bu olabilir.” 

 

“İNSANLARIN HAYATINA DOKUNABİLMEK GERÇEKTEN GÜZEL”

Bolu kamuoyunda oldukça sosyal bir isim olarak bilinen İl Genel Meclis Başkanı Ekrem Çetinkaya, görev aldığı Bolu Arama Kurtarma Ekibi ile insanların hayatına dokunmak için mücadele ettiklerini söyledi. Çetinkaya, “Eskisi gibi her şeye çok vakit ayıramıyorsunuz tabi. Belediyede 7 gün 24 saat çalışıyorduk ama burada biraz daha rahatız. Şimdi Bolu Arama Kurtarma Ekibi (BAKE)’ndeyim. Hatay depreminde bölgeye yardım için gittiğimizde yetkimiz olmadığı için hiçbir şey yapamayışımız dokundu içimize. Dedik ki; yetki alalım. Bu doğrultuda dernek kuruldu. Akredite de olduk çok şükür. Güçlü, güzel bir ekip var. Tamamen siyasetten bağımsız, her türlü fikre sahip, sosyal yaşayışı farklı ama olası bir afet anında bir araya gelebilecek insanlar. Bu anlamda BAKE kıymetli bir kuruluş. İnsanların hayatına dokunabilmek gerçekten güzel. Allah korusun yine bir deprem olursa, gittiğimizde elimiz rahat, ‘bize yer gösterin, biz hemen başlıyoruz’ diyebileceğiz. İnşallah cana dokunabilecek işler yapabileceğiz” şeklinde konuştu. 

 

İl Genel Meclis Başkanı Ekrem Çetinkaya son olarak tüm Bolu halkının Kurban Bayramı’nı da kutladı. 

 

 

 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir