CHP bayrağını belediye binasına dikmeyeceğim

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: Cihan SAKAOĞLU-KAMERA: Barış ESKİCİOĞLU

Dün gerçekleştirilen Belediye İl Genel Meclis Toplantısının ikinci oturumunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan partisinden gelen eleştirilere cevap verdi. CHP il Başkanı Kazım Karsu’nun kendisini kınamasına tepki gösteren Başkan Özcan ‘’Bugün gelmeyen arkadaşlarımızdan bazıları mazeretli mi değil mi yoksa siyasi baskı gördü mü görmedi mi bilmiyorum. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.’’ ifadelerini kullanarak tepki gösterdi. Sadece kendi partisine seslenmeyen Başkan Özcan ‘’Hem genel merkezlere sesleniyorum hem de buradaki il teşkilatlarına. Belediye meclis üyesi halkın belediye meclis üyesi partiyle üyelik bağı olabilir ama hiçbir il başkanı belediye meclis üyelerine şöyle oy ver diye telkinde bulunamaz. Ankara'dan talimat almak için seçildiyseniz gidin partinizin yönetim kurunda görev alın kardeşim’’ diyerek partili başkan olmadığını anlattı. Tanju Özcan’ın konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:  

‘’Doğru söyledim diye benim partim beni durduracak mı? Durdurabilecek mi? İl başkanı beni kınamış. Vallahi bir şey demiyorum ben kınamış, senin gibi düşünüyor olabilir. Ama orada bir dizi itiraflarda bulunmuş. Komisyonda bu karar batar. Bugün gelmeyen arkadaşlarımızdan bazıları mazeretli mi değil mi yoksa siyasi baskı gördü mü görmedi mi bilmiyorum. Taktiri kamuoyuna bırakıyorum. İkincisi çay fırlatmak bize yakışmaz. Doğru bize yakışmaz yakışan fırlatsın ama işe yarıyor mu yarıyor. Etkili bir antidepresan. Asarım keserim demekle olmaz. Asarım keserim demedim. Belediye bize kapalı demiş yani Cumhuriyet Halk Partisine kapalı elbette başından beri söylüyorum ben yemin ettim arkadaş Kuran-ı Kerim’in üzerine ben tarafsız bir şekilde, adil bir şekilde, tüy bitmemiş yetimin hakkını koruyarak, ayrım yapmadan Bolu’yu yöneteceğim diye yemin ettim. Ben partili belediye başkanı değilim. Ben rozetimi çıkarttım koydum. Ben partili belediye başkanı olacağım dedim mi? Ben halkın belediye başkanı olacağım dedim. Bolu’da yaşayan CHP’linin, MHP’linin, Ak partilinin herkesin belediye başkanı olacağım dedim. Parti genel merkezlerinin tamamına soruyorum. Sana ne Bolu’daki belediye meclis üyelerinin iradesinden onlarda rozetlerini çıkarttı. Bolu Belediye Meclis Üyeleri Ak Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi, İYİ Partilisi partinin yetkili organlarında mı görevli, yönetim kurulu üyeleri mi bunlar? Bunlar neden seçildiler bizim gibi Bolulu halkın hislerine tercüman olsunlar diye seçildiler. Ankara'dan talimat almak için seçildiyseniz gidin partinizin yönetim kurunda görev alın kardeşim. Ne yapayım ben elime CHP bayrağı alım kapısına CHP bayrağı mı dikim sizin yaptığınız gibi yapmayacağım kardeşim partizanlık. Sokakta bir kişi diyor mu Ak partili olduğum için şu işim olmadı, Ak partili müteahhittim diye benim şu işim olmadı, Tanju Bey partizanlık yaptı odasında altı ok var diyor mu? Ak partiliyim diye ihale alamadım hakkım olduğu halde diyebiliyor mu? Adam gibi yapıyoruz çünkü bu işi ettiğimiz yeminin gereğini yapıyoruz. Hem genel merkezlere sesleniyorum hem de buradaki il teşkilatlarına kardeşim belediye meclis üyesi halkın belediye meclis üyesi partiyle üyelik bağı olabilir ama hiçbir il başkanı belediye meclis üyelerine şöyle oy ver diye telkinde bulunamaz.’’ 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir